Cinayet silahı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cinayet silahı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 08:59

Sultangazi'de DHKP/C'ye yönelik düzenlenen 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçen silahlardan birinin Gazi Mahallesi'nde 2 kişinin öldürüldüğü, 2 kişinin de yaralandığı olayda kullanıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cinayet silahı çıktı
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Gazi Mahallesi'nde 12 Eylül'de yaptığı eş zamanlı operasyonda 15 kişi gözaltına aldı. Operasyonun devamında 13 Eylül'de Maltepe'de düzenlenen ikinci operasyonda ise 1 kişi yakalandı.

Silahla yaralama, yağma, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştirme/katılma ile örgüte yardım etme, silah ve malzemeleri saklayarak lojistik destek sağlama suçlarından işlem gören 16 kişiden 15'i Gaziosmanpaşa Adliye'sine, 1'i de Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Anadolu Adliyesinde hakim karşısına çıkan kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa Adliyesinde savcılık sorgusu tamamlanan 15 kişiden 7'si serbest bırakıldı. Savcılık, 7 kişiden 3'ü hakkında adli kontrol istedi. Diğer 8 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakim Ulaş Mengüloğlu, yaklaşık iki saat süren ifadenin ardından 8 kişiyi de serbest bıraktı.

Haberin Devamı

Cinayet silahı çıktı

CİNAYET SİLAHI BULUNDU

Ele geçirilen silahlardan bir tabancanın 8 Eylül'de Gazi Mahallesi'nde çıkan çatışmada 33 yaşındaki Yoldaş Aydoğan ve 32 yaşındaki Gökmen Keskin'in hayatını kaybettiği, Erdal Başçı ve Ufuk Güleç'in ise yaralandığı olayda kullanıldığı balistik incelemede ortaya çıktı.

Cinayet silahı çıktı

Yoldaş Aydoğan’ın DHKP-C örgütüyle ilgili poliste kaydının olduğu belirlenirken, sırtından vurularak yaralanan Erdal Başcı’nın 2 yıl kesilmiş hapis cezası, 4 ayrı suçtan arandığı ve 20 ayrı suçtan sabıka kaydının bulunduğu ortaya çıkmıştı. Yaralı Ufuk Güleç’in o sırada yoldan geçtiği, olayla bir ilgisinin bulunmadığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Cinayet silahı çıktı

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇMİŞTİ

Polisin operasyonlar kapsamında 48 ayrı adreste yaptığı aramalarda 1 kalaşnikof marka otomatik tüfek, 4 pompalı tüfek, 1 havalı tüfek, 7 tabanca, 1 havalı tabanca, 6 tabanca çerçevesi, 415 fişek, 4 boş kovan, 15 şarjör, 1 fişek doldurma aparatı, çok sayıda (sürgü, namlu, kabza, horoz, yay ve iğne) gibi tabanca aparatı, 84 adet kullanılmaya hazır el yapımı molotof kokteyli, 15 litre yanıcı ve yangın çıkartıcı kimyasal madde, 2 el telsizi, 1 el dedektörü, 1 metal polis rozeti, 4 bıçak ve çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgütsel yayın ve dokümanın ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

Cinayet silahı çıktı

Cinayet silahı çıktı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!