Cinayet şebekesi

Güncelleme Tarihi:

Cinayet şebekesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, 2 kişiyi boğazını keserek öldüren ve bu cinayetleri izlettikleri işadamlarının mallarına tehditle ortak olan eski hava korsanının yönettiği şebeke çökertildi.

Çetenin liderliğini 1997 yılında bir yolcu uçağını Malta-İstanbul seferini yaparken kaçıran, Mehmet Ali Ağca’nın köylüsü Nusret Akmercan’ın yaptığı iddia edildi. Kuşadası’nda 2 ay önce işçi Hüsreddin Özçelik (26), bir süre öncede Gürkan Yılmaz (28) ortadan kayboldu. Polis, Yılmaz’ın kaybolduğu gün 4 şüpheliyle görüştüğünü MOBESE kameralarıyla tespit etti. İki soruşturmayı birleştiren polis, Nusret Akmercan ile M.K.K., S.S., A.A., M.A., Y.B. ve G.O.’yu Kuşadası’nda, S.Y.’yi de İstanbul’da gözaltına aldı.

İşadamlarını korkutmak için infaz

İfadelere göre, işçi Hüsreddin Özçelik’i kandırarak bir otelin bodrumuna götüren çete üyeleri, ağlarına düşürdükleri Kuşadası’ndaki bir işadamını otele çağırıp Özçelik’le yüzleştirdi. İşadamına, "Bu adam seni tehdit ediyordu değil mi?" diyerek Özçelik’i boğazını keserek öldürdü. Dehşet içindeki işadamını olayı kimse söylememesi yönünde tehdit eden çete elemanları 160 bin YTL’sine de el koydu. Bundan bir süre sonra da restoran işleten bir işadamını ağına düşüren çete, bu kez bir markette temizlikçi olarak çalışan Gürkan Yılmaz’ı kurban seçti. Nusret Akmercan’ın evine götürülen Yılmaz, aynı yere getirilen işadamlarının gözleri önünde Gürkan Yılmaz da aynı yöntemle katledildi. 8 zanlı tutuklandı. Çetenin iki üyesi O.A. ve M.D. aranıyor.

ÇETENİN 2 KURBANI

Çete, 6 ay önce evlenen işçi Hüsreddin Özçelik ile Gürkan Yılmaz’ı (sağda)kaçırıp işadamlarını korkutmak amacıyla gözleri önünde önünde boğazlarını kesip katletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!