Çin’deki cinayet davasında itiraf

Güncelleme Tarihi:

Çin’deki cinayet davasında itiraf
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 11:31

Çin Komünist Partisi’nin bir zamanlar yükselen yıldızı olan Bo Şilai’nin eşi Gu Kailai ile evdeki yardımcıları Şeng Şiocun'un, İngiliz işadamı Neil Heywood’u öldürmekle suçlandığı davada, Gu’nun cinayeti itiraf ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Aile dostları olan Heywood’un 15 Kasım 2011'de ölü bulunmasıyla ilgili olarak, ülkenin doğusundaki Hefei’de dün görülen ve yedi saat süren duruşma sonunda, mahkeme adına konuşan bir yetkili Gu’nun cinayeti itiraf ettiğini kamuoyuna açıkladı.

Ayrıca, cinayetin üstünü örtmekle suçlanan dört polise de mahkeme yolu göründü. Heywood'un Çin'in orta kesimindeki Çongçing şehrindeki bir otel odasında ölü bulunmasıyla başlayan süreçte polis, aşırı alkolün ölüme neden olduğunu açıklamıştı.

Ancak sonrasında, Nisan ayında açıklama yapan yerel hükümet yetkilileri ise olayla ilişkisi bulunduğu şüphesiyle Bo'nun eşi Gu'nun gözaltına alındığını duyurmuştu.

Mart ayında Komünist Parti disiplinine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Çongçing Komünist Parti başkanlığı ve kent valiliği görevlerinden uzaklaştırılan Bo

Haberin Devamı

Bo hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!