Çin bankaların munzam karşılık oranını 50 baz puan artırdı

Güncelleme Tarihi:

Çin bankaların munzam karşılık oranını 50 baz puan artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 12:37

Çin Merkez Bankası (PBOC) yükselen enflasyonu dizginlemek için bankaların munzam karşılık oranlarında 50 baz puanlık daha artırım kararı aldı.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor       

    

Çin, 20 Ocak yürürlüğe girecek düzenleme, Merkez Bankası'nın 2010'da bu oranları altı kere yükseltmesinden sonra geldi. Banka aynı kaygılarla faiz artırımı adımı da atmıştı. Bu, PBOC'nin son üç ayda gerçekleştirdiği ikinci artırım olmuştu.

 

Bugün alınan karar, Noel günü sürpriz bir şekilde yükseltilen faizlerle birlikte, Başbakan Wen Jiabao’nun enflasyon sorunuyla baş etme konusunda ne kadar kararlı olduğunun bir göstergesi olarak kabul edildi.

  

JPMorgan Chase ve Morgan Stanley, Çinli yetkililerin daha tedbirli bir para politikası benimsemeye karar verip, sıkılaştırma adımlarını artırabileceğini belirtti.

 

Haberin Devamı

Citigroup’un Pekin’deki ekonomistlerinden Ken Peng, Çin’den karar gelmeden önce, “Geçen yılın sonlarından bu yana devam eden süreçte, döviz akışlarının artması ve Ocak ayının başında ülkede dağıtılan kredilerin artması, Çin Merkez Bankası’nın piyasadaki likiditeyi azaltmak için munzam karşılıklarını artırmak zorunda kalmasına neden olmuş olabilir” dedi. 

 

Peng, son iki yılın en yüksek seviyesine çıktıktan Aralık ayında düşen enflasyonun, Ocak’ta yine yükselebileceğini belirtti.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!