Çiller'e GİK darbesi

Güncelleme Tarihi:

Çillere GİK darbesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

DYP'de parti içi muhalefet, dün 19 kişiyle Genel Merkez'e gelerek Genel İdare Kurulu'nu (GİK) toplamak istedi. GİK'in toplanması için gerekli 21 sayısına iki kişinin gelmemesi nedeniyle ulaşamayan muhalefet, gayrı resmi bir toplantı gerçekleştirdi.

Önceki günkü toplantı çağrısının ardından muhalif GİK üyeleri dün DYP Genel Merkezi'nde toplandı. DYP'nin ağır topu Şanlıurfa Milletvekili Necmettin Cevheri, partinin kapısında partililerin alkışlarıyla karşılandı. Muhalefet 21 sayısına ulaşmasa bile 19 kişiyle GİK salonunda alternatif bir toplantı yaptı. Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları İsmail Karakuyu, Rıza Akçalı ve Cihan Paçacı da katıldı. Çiller, bazı GİK üyelerini telefonla uyardı ve ‘‘Bu toplantı bir yıkım toplantısıdır, katılmayın’’ dedi. Bunun üzerine, Salih Sümer, Ali Osman Sönmez, Mehmet Ali Yavuz ve Hacı Filiz gibi muhaliflerin umut bağladığı isimler GİK'e gelmedi.

Toplantıda konuşan, Meral Akşener, ‘‘Bu irade kırılmasın’’ diyerek, muhalefetin bölünmemesini isterken, Genel Başkan Yardımcısı Nahit Menteşe duygulu bir konuşma yaptı. DYP'nin Cevheri'nin kullandığı kırmızı Mercedes'te Zincirbozan yolunda kurulduğunu söyleyen Menteşe, ‘‘Bu parti aile şirketi olamaz’’ dedi. Menteşe'nin konuşmasını, GİK üyeleri alkışlayarak desteklediler. Muhalefet toplantıda, GİK'i kitleyerek Çiller'in elini kolunu bağlama kararı aldı. 19'lar, aralarında bir eksik dahi olsa Çiller'in yapacağı GİK toplantısına katılmama kararı aldı. Böylece Çiller cephesi de 21 sayısına ulaşamayacağı için GİK resmen toplanamayacak ve Çiller'in çıkartmak istediği kararlar da çıkarılamayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!