Çiller: Üretemeyen ihraç edemez

Güncelleme Tarihi:

Çiller: Üretemeyen ihraç edemez
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2001 16:24

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türkiye'nin en önemli sıkıntısının işsizlik ve üretim olduğunu söyledi. Çiller, ''Üretmezseniz satacak bir şeyiniz olmaz. İhraç edecek bir şeyiniz olmaz'' dedi.

Haberin Devamı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği lokalinde esnaf temsilcileriyle biraraya geldi.

FP BÖLÜNDÜ

FP'nin kapatılmasından sonraki gelişmelere değinen Çiller, ''İki parti, FP'nin bölünmesi sürecidir. Yenilikçilerin başında Tayyip Erdoğan olacağı belirtiliyor ama onun damilletvekili olup olamayacağı henüz bilinmiyor. Bu, iki partinin kendi aralarındaki mesele'' diye konuştu. Rakiplerini sandıkta yenmek istediklerini, tabandaki bazı kaymaların bundan önce de yaşandığını ifade eden Çiller, ''Ama bu bizi ilgilendiren konu değil. Şu anda FP bölünmüştür. Bunun sonuçları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak'' dedi.

ZARAR BİZİM DÖNEMİMİZDEN DEĞİL

Çiller, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın görev zararlarının, kendi iktidarları döneminde esnafa ve tarım kesimine yüksek oranda verilen kredilerden kaynaklandığı yolundaki iddiaların da doğru olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin dış borç ipoteği altına sokulduğunu, alınan son 15 milyar dolarlık borcun yanı sıra daha önce özel bankaların aldığı 40-45 milyar dolarlık krediler bulunduğunu öne süren Çiller, ''Bir devlet bakanı dışarıdan getirilmiş, ona 15 milyar dolar verilmiş, ama (Dönmeyen kredileri tahsil et, ödeyemeyenin üzerine bu kredileri yık) denmiştir. Global dünya, IMF ve Dünya Bankası gibi kurumlarla müzakereyi gerekli kılar'' diye konuştu.

Önce çarşı pazardaki çarkın çevrilmesi ve ''tıkanmış sisteme su akıtılması gerektiğini'' kaydeden DYP Genel Başkanı Çiller, EGS batınca sadece bankanın batmadığını, oradan kredi alan herkesin, o krediyi ödemekle yükümlü olduğunu söyledi.

Tansu Çiller, Siyasi Partiler Seçim Yasası'na değişiklik getireceklerini ifade ederek, Türkiye'de genel başkanların 4-5 seçimden sonra değişikliğe tabi tutulması gerektiğini, seçim zamanı partilerin yaptığı harcamaların da AB normlarında denetlenmesini istediklerini kaydetti.

ÇIRAKLARIN HAFTALIĞI ÖDENEMİYOR

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam da, küçük esnafın çok zor durumda olduğunu, evinden işine yaya gidip geldiğini, çıraklarının haftalığını dahi ödeyemediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Esnaf BirliÄŸi'ndeki toplantıya, DYP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ä°zmir Milletvekili Ufuk Söylemez ile Ä°zmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar da katıldı.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!