Çiller: Jandarma devleti olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Çiller: Jandarma devleti olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dyp Lideri Tansu Çiller, Diyarbakır'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çattı. İsim vermeden TSK'yı eleştiren Çiller, ‘‘Jandarma iktidarı, jandarma devleti, polis devleti yok artık. Artık devletin hukuku yok. Hukukun devleti var. Çağdaşlık, demokrasi gelecek. Sizin seçtikleriniz gelecek’’ dedi.

Çiller, dün Dağkapı Meydanı'nda düzenlediği mitinge büyük önem verdi. Ancak hazırlıkları 2 hafta önceden başlatılan miting, beklenen gibi olmadı. Çiller'in konuşmasını en fazla 3 bin kişi izledi. Çiller, Kırat otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, dini motifleri kullanarak, askere yüklendi. Çiller, askere yönelik eleştirisine, ‘‘Bir generalin hakkı hukuku, bir kalem tutanın, bir profesörün hakkı hukuku kadar olacak’’ sözleriyle başladı. İktidara geldiğinde askeri mahkemeleri kaldıracağı mesajı da veren Çiller, ‘‘Yargı birliği olacak. Sivil, asker herkes aynı yerde olacak’’ diye seslendi. Askeri eleştirirken, üslubunu sertleştiren Çiller, TSK'yı isim vermeden ‘‘Cumhuriyetin hamisi’’ olarak tanımladı. Çiller, dini motifleri kullanırken, Erbakan'ı aratmayan bir üslupla şunları söyledi:

‘‘Cumhuriyete inanmayanlar ne kadar haksızsa din elden gidiyor diyenler o kadar haksızdır. Kimse bu cumhuriyetin hamisi kesilmesin.’’ Çiller'in eleştirilerinden Milli Güvenlik Kurulu da nasibini aldı. Çiller, Erbakan gibi konuşarak, ‘‘Şimdi irtica diye yeni yasalar hazırlıyorlarmış. Bu ülkeyi hapishaneye çevirmeye çalışıyorlar. Dinle vicdan hürriyeti olacak. Başı örtülü ve örtüsüz de benim evladım. Kimse kimseyi ayırmayacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!