Çiller: Güvenoyu sıkıntısı olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Çiller: Güvenoyu sıkıntısı olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Bülent Ecevit başkanlığındaki 56'ncı hükümetin göreve başlamasının ardından memnuniyetini açıkladı. Çiller, ‘‘Her şeye rağmen parlamenter demokratik sistemin kurallarına göre kurulmuştur bu hükümet. Parlamenter sistem nefes almıştır’’ dedi.

Başkanlık Divanı'nın ardından yaptığı açıklamada, Ecevit'in güvenoyunu da sıkıntısız alacağını belirten Çiller, şöyle devam etti:

‘‘Parlamenter sistemin yegane enstrümanı demokrasidir. Bugün kurulan hükümetin hayırlı olmasını diliyorum. Bir uzlaşma içinde kurulmuştur. Cepheleşme değil, seçim öncesi diyaloğun önemi ortaya konmuştur. Hükümetin güvenoyu almasında bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ve sayın Ecevit'e başarılar diliyorum.’’

Çiller seçimlerin mutlaka yapılacağını da vurgularken, erteleme konusundaki endişelerinin azaldığı mesajını verdi ve ‘‘Şimdi herkes bu konuda daha umutlu ve daha rahattır’’ diye konuştu. Çiller, partisindeki istifaları soran gazetecilere de, ‘‘Nereye sandık koyduysak istifalar orada olmuştur. Bu demokrasiden kaçmanın bir tezahürüdür’’ görüşünü savundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!