Çiller de, ANAP'a ittifak önerdi

Güncelleme Tarihi:

Çiller de, ANAPa ittifak önerdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Liderlerle yaptığı erken seçim turlarından sonuç alamayan DYP Lideri Tansu Çiller, ANAP'a, ‘erken seçim’ koşuluyla seçim ittifakı önerdi.

Çiller dünkü basın toplantısında, bu öneriyi bugünkü Genel İdare Kurulu'nda da tartışmaya açacağını belirtti. Çiller, ‘‘Tekliflerin GİK'te kabul edilmesi durumunda, hemen erken seçim kaydıyla, DYP, ANAP dahil bir seçim ittifakını kabul edebilir. Bir siyasi istikrar projesi sunuyorum. Hiçbir önşartımız olmayacaktır’’ dedi.

Çiller önerinin hükümet kanadında da kabul görmesi durumunda seçim önergesini ve ilgili yasa önerisini Meclis'e götürmeye çalışacaklarını belirtti. Çiller, ‘‘Orta sol ve orta sağın ittifak yapması gerektiğini düşünüyorum’’ dedi. Ülkenin siyasi bir çözümsüzlük içinde olduğunu ve demokrasinin yara aldığını savunan Çiller, hükümetin de asker vesayeti altında bulunmaktan rahatsız olduğunu ima etti. Çiller, ‘‘28 Şubat sürecini siyasi avantaja döndürmek isteyenlerin de hesabı tutmamıştır. Hükümeti kendisine çeki-düzen vermeye ve vesayet altında olmaktan çekilmeye davet ediyoruz. Böyle bir tasarrufta bulunacak bir Hükümeti ve Başbakanı desteklemeye hazırız’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!