Çiller: Af yasası bir daha Meclis'e gelmemeli

Güncelleme Tarihi:

Çiller: Af yasası bir daha Meclise gelmemeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2000 00:00

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Şartla Salıverilme Yasası'nı veto etderek ''milletin sesini' dinlediğini belirttti. Çiller, ''Bugün yapılması gereken, milletten özür dileyerek bir daha bu af yasasını Meclis'e getirmemektir'' dedi.

Dedeman Oteli'nde, DYP Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen,''Yeni Binyıl'da Bilgi Toplumunda Gençlik'' başlıklı panele gelişinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çiller, Meclis'te bu yasaya karşı çıkan tek partinin DYP olduğunu söyledi.

Çiller, ''Eğer bankaların içi boşaltılmışsa, bunları yapanlar, bunlarla ortaklık yapan iktidarlar ve onların uzantılarıyla birlikte af kapsamına alınmanın yolu açılıyor'' diye konuştu.

'Siyasetçiye af olmaz'

Hazırlanan yasaya pek çok yönüyle karşı çıktıklarını belirten Çiller, ''Bu hükümet, kendilerini kurtarmak için, yandaşlarını kurtarmak için, bir de bunların uzantısı olan siyasi ortaklarını, başbakan yardımcılarını kurtarmak için bir af yasası çıkardı'' dedi. Çiller sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siyasetçi af kabul etmez. (Hiç olmazsa bunu af yasasına koyun) dedik, bunu da koymadılar. Netice itibariyle bugün gelinen noktada hem cezaevindekiler son derece büyük bir beklenti içine, yanlış bir beklenti içine sokularak mağdur edildiler, hem de o hükümlülerin mağdurları da karşı taraf da mağdur edilmiş oldu. 2 yıldır Türkiye'nin bir meselesi yokmuş gibi bir büyük kargaşaya hükümet kendi eliyle bu milleti itmiş oldu. Bugün yapılması gerekli olan şey milletten özür dileyerek, bir daha bu af yasasını Meclis'e getirmemektir.''

Çiller, bu yasa yerine çiftçi, esnaf, emekli gibi kesimleri zor durumdan kurtaracak bir yasanın çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!