Çiller, 5+5 için ikinci tura çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Çiller, 5+5 için ikinci tura çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ANAP'ın tavrının net olmaması DYP Lideri Çiller'i harekete geçirdi. İkinci liderler turuna çıkacak olan Çiller, Anayasa değişikliğinin referanduma kalmaması isteğini iletecek.

ANAP'ın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev süresinin uzatılması konusunda çelişkili bir tutum sergilemesi, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i harekete geçirdi.

Çiller, 5+5 formülünün bir an önce hayata geçirilmesi için ikinci kez liderler turuna çıkma kararı aldı. Çiller ilk olarak yarın Kutan'la saat 16.00'da Meclis'te biraraya gelecek ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önerilerine destek isteyecek.

Çiller perşembe günü de saat 11.30'da Başbakan Bülent Ecevit'i ziyaret edecek. Çiller aynı gün sırasıyla MHP Lideri Devlet Bahçeli ve ANAP Lideri Mesut Yılmaz'la görüşecek.

REFERANDUMA KALMAMALI

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre Çiller, Yılmaz'a, ‘‘Bu değişiklik kesinlikle referanduma kalmamalı. Gizli oy bahanesinin arkasına sığınmayın. İsterseniz grubu yönlendirebilirsiniz’’ diyecek. Çiller, görüşmelerde anayasa değişikliği için gereken 367 oyun ANAP'ın net olmayan tutumu nedeniyle tehlikeye girdiğini belirtecek.

YILMAZ’IN SEÇİLME OLASILIĞI

DYP'li bir kurmay Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın cumhurbaşkanı seçilebilme olasılığının arttığını söyledi. Yılmaz'ın 5+5 formülüne karşı çıkmasının ANAP içindeki sıkıntıdan kaynaklanmadığını belirtirken, ‘‘5+5 formülü ile Demirel'in cumhurbaşkanı seçilmesi bile yüzde 51 şans içeriyordu. Yılmaz'ın köşke çıkabileceğini düşünüyorum’’ dedi.

Çiller ise Yılmaz'ın bu yönde bir eğilimi olduğunu geçen hafta İzmir'in Torbalı İlçesi'nde düzenlediği mitingde de dile getirmiş ve Yılmaz'ı samimiyetsizlikle suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!