Çılgın Türkler'in rekoru

Güncelleme Tarihi:

Çılgın Türklerin rekoru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 10:39

Turgut Özakman'ın milli mücadele yıllarını anlattığı “Şu Çılgın Türkler” adlı eseri 10 ayda 274. baskıya ulaşarak 548 bin adet satıldı. Bilgi Yayınevi'nin açıklamasına göre geçen yıl Nisan ayında okurla buluşan “Şu Çılgın Türkler”, aradan 10 ay geçmesine rağmen büyük ilgi görmeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Aylardır en çok okunan kitap unvanını elinden bırakmayan kitabın 274. baskısı kitapevlerinin raflarındaki yerini aldı. Okurdan gördüğü ilgi nedeniyle sürekli yeni baskısı yapılan kitabın gelecek haftalar için yeni siparişleri de bulunuyor.

Kitap, Türkiye Yayıncılar Birliği'nin (TYB) her ay yayınladığı ”En Çok Satan Kitaplar” listesinin de zirvede yer almıştı. Liste, son olarak Aralık ayının en çok satan kitaplarını kapsamıştı.
       
EN KUTSAL SAVAŞLARDAN BİRİ
   
Turgut Özakman'ın “50 yıllık emeğimin ürünü” olarak nitelendirdiği roman, Bilgi Yayınevi'nden 22 YTL'den satışa sunuldu.

“Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı” sözleriyle tanıtılan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor.

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye kanlarıyla, canlarıyla emek verenlerin yanında Özakman'ın roman karakterlerini de katarak zenginleştirdiği eseri 747 sayfa.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!