Çılgın romantik

Güncelleme Tarihi:

Çılgın romantik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gösterimdeki ‘‘Hiç Hesapta Yokken’’ (Very Bad Things) adlı filmde Laura Getty'yle (Cameron Diaz) evlenmek üzere olan Kyle Fisher'in (Jon Favreau) baş belası arkadaşlarından Robert Boyd'u canlandırıyor Christian Slater. Hollywood'un genç yeteneklerinden biri, ama o uyuşturucudan, alkolden ve beladan uzak duramadığı için bir Brad Pitt olamıyor. Gerçi Pitt gibi o da genç kızların idolü olmasına idolü ama, masum bir idol değil, daha ziyade tehlikeli.

Christian Slater, bir tiyatro oyuncusu babayla bir kasting yönetmeni annenin oğlu olarak 1969 yılında doğmuş. Daha yedi yaşındayken, annesinin ‘‘One Life to Live’’ adlı bir pembe dizide ona rol bulmasıyla profesyonel olarak oyunculuğa başlamış. Dokuz yaşında Broadway'de ‘‘The Music Man’’de Dick Van Dyke ile sahneye çıkmış, ardından iki Broadway yapımında daha rol almış: ‘‘Macbeth’’ ve ‘‘David Copperfield’’. Çalışmalarını sahne ve televizyonda sürdüren genç oyuncu, 1985'te 15 yaşındayken çevirdiği ‘‘The Legend of Billie Jean’’ (Billie Jean Efsanesi) adlı filmle sinemaya başlamış. Sinemaseverlerin dikkatini ise bir yıl sonra 1986'da Jean-Jacques Annaud'nun yönettiği ‘‘Gülün Adı’’nda (The Name of the Rose) Sean Connery'nin çömezini oynayarak çekti. 1988'de Coppola'nın ‘‘Tucker ve Hayalleri’’ (Tucker: The Man and His Dream) adlı filminde rol alan Slater'ın asıl keşfedildiği film ise Winona Ryder'la başrolleri paylaştığı 1989 yapımı ‘‘Heathers’’. Bu kara komedide, Jack Nicholson'ı çağrıştıran oyunculuk tarzıyla uyumsuz ve cani bir genci canlandırdı.

90'lı yıllarda üst üste film çeviren Slater, artık çok meşgul bir oyuncuydu: 1990'da ‘‘Genç Silahşörler II’’ (Young Guns II), 1991'de Kevin Costner'la ‘‘Robin Hood: Hırsızlar Prensi’’ (Robin Hood: Prince of Thieves), Charlie 'Lucky' Luciano adlı namlı gangsteri canlandırdığı ‘‘Mobsters’’ ve ‘‘Uzay Yolu VI’’ (Star Trek VI)... Ama bunlar filmografisinde o kadar önemli bir yer tutmuyor; onun unutulmaz filmlerden ikisi, 1993'te senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı, Tony Scott'un yönettiği ‘‘Çılgın Romantik’’ (True Romance) ve 1994'te Neil Jordan'ın filmi ‘‘Vampirle Görüşme’’ (Interview with a Vampire). İlkinde Patricia Arquette, Brad Pitt, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken ve Samuel L. Jackson'dan oluşan müthiş bir kadroyla; ikincisinde Tom Cruise ve Brad Pitt'le oynadı.

1996'da hiç yakışmadığı romantik bir aşk hikayesi olan ‘‘Bed of Roses’’ ile John Travolta'yla birlikte John Woo imzalı aksiyon ‘‘Kırık Ok’’ta (Broken Arrow) rol alan Slater'ı 1997'de ‘‘Austin Powers: International Man of Mystery’’de, 1998'de Morgan Freeman'la ‘‘Sel’’de (Hard Rain) izledik.

Şimdi de Peter Berg'in filmi ‘‘Hiç Hesapta Yokken’’de ortalığı cesetlerden temizlemeye ve yeni cesetler yaratmaya çalışan pislik herifin tekini oynuyor. Özel hayatında belaya bodoslamadan dalan bir adamdan da bu beklenir ama, ‘‘Çılgın Romantik’’ ve ‘‘Vampirle Görüşme’’ de aklımızdan çıkmıyor doğrusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!