Çilek ve Çikolata

Güncelleme Tarihi:

Çilek ve Çikolata
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANTALYA Kültür Merkezi (AKM), her ay, Ayın Filmi adı altında ödüllü ve sanatsal içerikli Türk ve Avrupa filmlerine de yer verecek. Kısacası, Amerikan filmlerinin gişe hegomanyası altında ezilen nitelikli filmler, AKM'nin dev beyaz perdesinde, sinema severlerle buluşacak. Bu kapsamdaki önemli filmlerden birisi de Çilek ve Çikolata...

Altın Portakal Vakfı, Kültür Sanat Festival Müdürü Göksel Kumsal'ın film hakkındaki düşünceleri; ‘‘Küba Devrimi'nin biçimlediği genç bir sosyalist ve devrim savunucusu David ile ülkedeki rejimden pek hoşnut olmayan sanatçı ruhlu burjuva Diego'nun diyalogları ile çerçevelenen film; hoşgörü ve önyargı temaları ekseninde, sistem sorgulaması yapıyor.

Viski içmeyi bile ideolojik zaaf sayan bir bakış açısı ile ülkedeki tek iyi şeyin çilekli dondurma olduğunu savunan tek mercekli iki zıt görüşün çarpıştığı filmde, en katı çelişkilerin bile aşılmaz olmadığı ve yaşama çok boyutlu bakabilmenin görüntüyü değiştirebileceği vurgulanıyor. Finalde ise, sevgiyle örülmüş ve önyargılardan arındırılmış su damlası saflığındaki yüreklerarası iletişimin tüm ideolojilerin üzerinde olduğu; duygusal bir dille izleyiciye sunuluyor.

Filmin Aldığı Ödüller

En İyi Yabancı Film Oskar

Ödülü

Berlin Gümüş Ayı Özel Ödülü

Goya En İyi Yabancı Film

Ödülü

Golden Kıkıto En İyi Latin

Filmi

Sudance Jüri Özel Ödülü-En

İyi Yönetmen Ödülü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!