Çıldırtan trafik dağlara taşındı

Güncelleme Tarihi:

Çıldırtan trafik dağlara taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 00:00

Bayram boyunca İstanbul’da, genel olarak köprüler dışında yollar bomboştu. Ancak bu kez Uludağ ve Kartepe’de trafik tıkandı.

ÖZELLİKLE Uludağ’ın oteller bölgesinde, araç parkları yüzünden adım atacak yer kalmadı. İstanbul’a en yakın kayak merkezi olan Kartepe’de ise, günübirlikçilerin de etkisiyle yollar doldu, insanlar zaman zaman yürümek zorunda kaldı. İzmit’in 1850 metre yüksekliğindeki kış turizm merkezi Kartepe’deki tesisler de Kurban Bayramı’nda yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Uludağ’a yeni proje

Bu arada, Uludağ’da 1’inci Bölge’deki tüm otel ve misafirhaneler yıkılacağı ve yeni bir projeye göre yeniden inşa edileceğı belirtildi. Geçen yıl imzalanan protokol ile Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen Uludağ’da yeni projenin uygulamasıyla ilgili işlemler şubat ayında bitirilecek.

16 otel, 14 misafirhane

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, "Bu bölgedeki tüm oteller ve misafirhaneler yeniden inşa edilmek üzere yıkılacak. Artık Uludağ’a yeni bir düzen gelecek. Otopark yapılacak, arıtma tesisleri kurulacak" dedi. Misafirhaneler de özelleştirilecek. Toplam 5 bin yatak kapasitesi bulunan Uludağ’da 1’inci Bölge’de 16 otel ve kamu kuruluşlarına ait 14 misafirhane bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!