“Cilalı İbo”yu unutmadık

Güncelleme Tarihi:

“Cilalı İbo”yu unutmadık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 13:08

"Yavyumm benim şinek aykadaşım" repliğine can veren, sinemanın en önemli karakterlerinden biri olan Cilalı İbo "Ustalara Saygı" kuşağında. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, 21 Aralık’ta tüm yaşamını tiyatro ve sinemayla iç içe geçiren ünlü komedyen Feridun Karaya için düzenlenecek.

Haberin Devamı

beşiktaş Belediyesi tarafından beş sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, 21 Aralık Pazartesi günü tiyatro ve sinemamızın önde gelen komedi sanatçılarından Feridun Karakaya için gerçekleştirilecek olan etkinlikle sürüyor. Faruk Şüyün tarafından, sinemamızın unutulmaz “Cilalı İbo”su için hazırlanan gece, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’dan itibaren takip edilebilecek.

1928 yılında istanbul'da doğan Feridun Karakaya 1955 ve 2002 yılları arasında pek çok film ve tiyatro eserinde rol oynamıştır. 1960 ve 1970'li yıllarda canlandırdığı "Cilalı İbo" karakteri ile hafızalara kazınmıştır. Karakaya, 76 yaşında kalp krizinden ölmüştür. Molière'in oyunlarında oynadığı rollerle Türkiye'de Fransız kültürünün tanınmasına sağladığı katkılar dolayısıyla fransa tarafından Legion D'Honneur Nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Haberin Devamı

Ölümünün ardından 2007 yılında istanbul, Beykoz Belediyesi tarafından açılan tiyatroya Feridun Karakaya'nın adı verilmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!