Cihangir'e kadın eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Cihangire kadın eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cihangir Mahallesi muhtarı Sündüs Ulaman binaların ön cephelerini boyama ve temizleme kampanyasında önemli bir başarı sağladı.

Beyoğlu Belediyesi'nin başlattığı binaların ön cephelerinin boyatılması ve temizlenmesi kampanyası Cihangir Mahallesi'nde hatırı sayılır bir başarı sağladı. Beyoğlu'nun diğer mahallelerinden pek bir ses gelmezken, Cihangir'deki başarının sırrı neydi?

Cihangir'e kadın eli değmişti. Meselenin aslı bu.

Sündüs Ulaman, Cihangir'in muhtarı. Kıpır kıpır, yerinde duramayan, hızlı konuşan, hızlı düşünen, işleri bir an önce yapmaya alışkın, heyecanlı bir insan. Hemen çözülsün istiyor mahallesinin sorunları. Ona Cihangir'in sorunlarının ülkenin sorunlarından çok farklı olmadığını anlatmanın yolu yok gibi görünüyor. ‘‘Bana yardım etsinler, park sorununu, çöp sorununu, alt yapı sorunlarını çözeyim'' diyor.

Mahalleliyle ilişkileri çok iyi, makamında oturduğumuz sürece, gazeteci olduğumuzu öğrenen herkes muhtarını bize övdü. Cihangir sokaklarında gezerken apartmanlarının boyanması için ev sahiplerini ikna etmesini isteyen en az beş kişi önümüzü kesti.

Sponsor buldu

Muhtarlık görevini 1.5 yıldır sürdüren Ulaman'ın bu günlerdeki en önemli hedefi Cihangir'in tüm binalarının ön cephelerini güzelleştirmek. Bu çalışmanın hızlanması için sponsor bulma çalışması bile yapmış. Bina ön cephelerinin boyanması için Filli Boya ve Cif ile konuşmuş, olumlu yanıtlar almış. Bununla da yetinmemiş göreve geldiğinden beri hayali olan, çukurlarla dolu yolların düzeltilmesi için Finansbank'la görüşmüş. Yolların parke yapılması için Finansbank'tan sponsor olmasını istemiş. Bu görüşmelerini de Beyoğlu Belediyesi'ne aktarmış: ‘‘Bizzat belediye başkanımızla konuştum'' diyor. Ama boya sezonu kapandığı için bahara kalmış bir proje bu. Şaşkınlığım yüzüme yansımış olmalı, ‘‘Finansbank'la konuşturayım seni istersen'' diyor hemen.

‘‘Hemen'' Sündüs Ulaman'ın en çok kullandığı söz zaten. Göreve gelir gelmez hemen yaptığı ilk iş muhtarlık binasının bulunduğu ara sokağı temizletmek olmuş. Sokağın rakımını azalttırmış, parke taş döşetmiş, sokağın iki tarafını kapattırıp yaya yolu yaptırmış, ağaç diktirmiş. Bu çok kolay olmamış ama artık muhtarlık girişi düz ayak ve bulunduğu sokak daha temiz. Çöp dökülen köşelere çiçeklikler yaptırarak ya da ağaç diktirerek temiz tutmaya çalışıyor. Bu çalışmayı da çoğunlukla vatandaştan rica ediyor. Cihangir halkının okumuş yazmış insanlardan oluştuğunu söylüyor, genelde temizlik için onlardan destek gördüğünü de ekliyor.

Cihangirmuhtari.com

Sündüs Ulaman teknolojinin son nimetlerinden yararlanıyor. Makamında İnternet bağlantısı olan bir bilgisayarı, yazıcısı, tarayıcısı ve polaroid fotoğraf makinesi var. Verdiği hizmet diğer muhtarlara göre biraz pahalı, ‘‘Çok yatırım yaptım ve yapmaya devam ediyorum, kredi borçlarımı hala ödüyorum'' diyor. Ondan başka adına İnternet sitesi açan muhtar var mı bilmiyoruz ama onun sitesi oldukça profesyonel. Sitede bugüne kadar verdiği hizmetleri sıralamış, CV'sini de koymuş. Mahallenin haritasına da bu adresten ulaşabiliyorsunuz. Sitenin asıl hizmeti, mahalle sakinlerinin ihtiyaç duydukları belgeleri bu siteden isteyebilmeleri. Sitedeki formu dolduranlar ertesi gün Sündüs Ulaman'a uğradıklarında, istedikleri belgeyi hazır buluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!