Cihaner'in kızının çizgi filmleri delil

Güncelleme Tarihi:

Cihanerin kızının çizgi filmleri delil
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2010 17:45

ERZİNCAN'da, Fethillah Gülen ve Ak Partiyi birtirmeye yönelik olduğu ileri sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koyduğu iddiasıyla tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’le ilgili iddianamede kızının çizgi filmleri delil olarak yer aldı.

Haberin Devamı

İddianamede ilginç suçlamalar yer alırken, iddianamenin ekindeki klasörlerde, Başsavcı Cihaner'in, Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’u arayıp “Müdürüm bana 3- 5 tane el bombası getirir misin?” diye istekte bulunduğu ifade edildi.

İddianamenin eklerindeki 14’üncü klasörünün 208’inci sayfasında daha sonra özel yetkileri kaldırılan Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı’nın imzalarını taşıyan tutanakta, 16 Şubat günü Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında arama ve el koyma işlemi yapmak üzere Erzurum’dan Erzincan’a gittikleri belirtildi. Operasyon öncesi hazırlığı görmek ve organize etmek için Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’u makamında ziyarete giden üç cumhuriyet savcısı, burada yapılan görüşmeyi 26 Şubat 2010 günü düzenledikleri tutanakla iddianamesinin ekinde yer almasını sağladı. İddianame ekinde bulunan tutanağa göre Emniyet Müdürü Oğuz’un görüşme sırasında şöyle konuştu:
“Geçenlerde Cumhuriyet Başsavcısı İhan Cihaner beni ve Alay Komutanı Ali Tapan’ı toplantıya çağırdı. Akşam mesai saatinden sonra İl Jandarma Komutanı'nın odasında yapılan toplantı sırasında İlhan Cihaner, ‘İliç Savcısı Bayram Bozkurt ve Erzurum Savcısı Osman Şanal hakkında iki gizli muhbir dinledim. Bu savcılar, tanıklardan para karşılığı mühimmat istemiştir. İliç Savcısı'na suçüstü yapmak için el bombası gerekiyor’ dediğini, devamla ‘Müdürüm bana 3-5 tane el bombası getirir misin?’ dediğini bunun üzerine kendisinin ‘Başsavcım emniyette bu tür işler için kullanılabilecek el bombası bulunmaz. Alay komutanında vardır. Ondan isteyin’ diyerek başsavcının komplo için istediği bomba talebini geri çevirdim’ demiştir.”

Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı 16 Şubat günü yaptıkları Cihaner’in gözaltına alınması ve 17 Şubat günü tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine konulması nedeniyle yetkilerinin HSYK tarafından kaldırılması nedeniyle Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’un ayrıntılı ifadesini alamadıklarını da belirttiler.

ÇİZGİ FİLM BİLE DELİL LİSTESİNDE

Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istenen Başsavcı Cihaner’in 16 Şubat günü evi, makamı, arabası ve üzerinde yapılan aramalarda delil niteliği taşıyan’ 659 belgeye el konulduğu belirtildi.

İddanamenin 14’üncü klasörünün 222’inci sayfasında delil sıralamasının 18, 19 ve 20’nci sırasında ‘Ergenokon Dosyaları DVD 1-2-3’ bulunuyor. Bilirkişiler tarafından incelemeye alınan CD, VCD, DVD olarak 90 kadar müzik, 180 kadar sinema filmi yer alıyor. İlhan Cihaner’in kızı Sıla’ya ait ödevleriyle 50 kadar çizgi filmler arasında ‘Temel Reis’, ‘Kırmızı Başlıklı Kız’, ‘Garfield’, ‘Cindrella’, ‘Bugs Bunny’, ‘Alaattin ve Sihirli Lambası’, ‘Tarçın’ serisi, eşi Muhteber Cihaner’e ait ise Ayşe Tüter’e ait yemek tariflerine ait CD’ler deliler arasında gösteriliyor. Mozart, Sezen Aksu, Mahsun Kırmızıgül, Mor ve Ötesi, Zülfü Livaneli, Ahmet Kaya, Neşet Ertaş, Zeki Müren, Funda Arar’a ait müzik, Nazım Hikmet, Attila İlhan’ın CD’leri ise dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!