Cihaner: En çok basın özgürlüğü alanı daraltıldı

Güncelleme Tarihi:

Cihaner: En çok basın özgürlüğü alanı daraltıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 12:51

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, hükümeti sert bir dille eleştirerek, Türkiye’deki özgürlük alanında en çok basın özgürlüğü alanının daraltıldığını söyledi.

Londra’daki CHP Destekleme Hareketi’nin düzenlediği panelde CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, hükümeti eleştirdi. ’Türkiye’de hukuk ve demokrasi, Demokratik toplumsal muhalefetin konumu ve örgütlenmenin önemi’ konulu halka açık panele, İngiltere’de yaşayan CHP’liler ve Londra’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütlerinin liderleri katıldı.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve bağımsız yargı konusuna değindiği konuşmasında, Türkiye’deki özgürlük alanında en çok basın özgürlüğü alanının daraltıldığını söyledi. ’Basın özgürdür, sansür edilemez’ tanımının AK Parti ile birlikte bir hayal olduğunu savunan Cihaner, basın özgürlüğünü kısıtlayan hükümete yüklenerek muhalif gazetelerin sayısı arttıkça gazete sahiplerine ve medya patronlarına baskı yapıldığını ve muhalif gazetecilerin teker teker işten çıkarıldığını ya da hapise atıldığını söyledi. Cihaner, "Başbakan basın kurumlarının yöneticileri ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Bu traji komiktir" dedi.

Muhaliflere kuşatmayı aşma çağrısı CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de Türkiye’nin AK Parti iktidarı tarafından kuşatıldığını, bu kuşatmayı aşmak için de tek çarenin muhalefet grupların yapay ayrılıkları bir kenara bırakarak ortak bir buluşmayı gerçekleştirmek olacağını belirtti. "Söz bitti. Söz artık sokakta, meydanlarda" diyerek CHP’lilere seslenen Çelebi, "Bu çağrının adı güneşin doğduğu yere yürümek olmalıdır"’ dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çelebi, hükümeti sermaye düzenin egemen olduğu bir yönetimle olmakla suçladı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Edmonton semtinde düzenlenen panele yaklaşık 800 kişi katıldı. Çelebi ve Cihaner ayrıca İngiltere ziyaretleri sırasında İngiliz parlamentosuna da giderek İşçi Partili milletvekilleri ile de görüştü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!