Cihaner’den birleştirme kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Cihaner’den birleştirme kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 19:45

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, hakkındaki davasının, İrtica İle Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilme kararına tepki gösterdi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ davasıyla, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de sanıklar arasında bulunduğu Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasının birleşmesine oy çokluğuyla kara verdi. Birleştirme kararı oy çokluğuyla alınırken, başkan muhalefet şerhi koydu. Yetki uyuşmazlığına Yargıtay Genel Kurulu karar verecek.

Konuyla ilgili DHA muhabirine konuşan Erzincan Başsavcı İlhan Cihaner, avukatlarının gerekli açıklamalarda bulunacağını belirtti. Cihaner, “Yetkili ve görevli mahkeme Yargıtay’ın ilgili dairesidir. Hal böyle iken usule aykırı bir şekilde bu kararın verilmesi usule uygun değildir. Ama bu uygunsuzluğu Ceza Genel Kurulu çözecektir” dedi.

Erzincan Ergenekon davasında tutuklanan Başsavcı İlhan Cihaner 4 aylık tutukluluk süresinin ardından 23 Haziran’da tahliye edildikten sonra Erzincan’a dönerek görevine başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!