Çığlık: Acilen bırakın

Güncelleme Tarihi:

Çığlık: Acilen bırakın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 01:37

TUTUKLU asker yakınları tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu, her cumartesi olduğu gibi bu hafta da Sessiz Çığlık eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Sakarya Meydanı’ndaki eylemde aileler, yaklaşık 5 yıldır tutuklu kanser hastası Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun ‘acilen serbest bırakılmasını’ istedi. Aileler adına yapılan açıklamada ise ‘17 Aralık’tan bu yana yaşananların ardından Anayasa ve yasaların ayaklar altına alındığı’ belirtilerek “Yeniden yargılamaya bile gerek yoktur. Bizler, suçsuz insanların serbest bırakılıp, kumpasçıların yargılanacağı girişimleri sonuna kadar destekliyoruz. Bu süre içinde, tutukluların emeklilik ve ayırma işlemlerinin durdurulmasını talep ediyoruz” denildi.
Eyleme, Ergenekon davasında 16 yıl 6 ay ceza alan Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin Hasdal Cezaevi’nde nikâh masasına oturduğu Kezban Merey de destek verdi. Merey, “Eşim artık daha umutlu. Haklı oldukları bugün daha iyi anlaşılıyor. Çok yakında güneş açacak” dedi. Gölcük’teki eylemde aileler, tutuklu askerlerden ilişiği kesilenler ile emeklilikleri tebliğ edilenlerin yakında Silivri Cezaevi’ne nakledileceklerini belirterek “Silivri’de onları ziyaret etmemiz çok daha zor” dedi.

HESABINI NASIL VERECEKLER

İstanbul Beşiktaş’taki eylemde ise Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk’un kızı Gözde Pamuk, babasının cezaevinde yazdığı ‘Şu an ve Gelecek’ isimli şiirini okudu. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Pamuk “Geleceğimden endişe ediyorum. Babamı bekliyorum, babamı bekliyoruz ailecek. Tüm ülke adına özgürlük istiyoruz. Şöyle düşünüyorum, babamın orada geçen bir saniyesinin bile hakkını hesabını nasıl verecekler” dedi.

Kardeşimin yüzü simsiyah olmuş

Haberin Devamı

ERGENEKON’dan tutuklu siroz ve kanser hastası Prof. Fatih Hilmioğlu’nun abisi ve avukatı Hayati Hilmioğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Yüzü simsiyah, her an ölüm tehlikesi var. Tutuklu, hükümlü ağır hastalara ya kanun çıkarın, üniversite hastanesi raporlarıyla tahliye edilsinler ya da mevcut kanunu uygulamayan hakimlere, savcılara HSYK veya DDK müfettişi gönderin. Tribünden maç seyreder gibi seyredilmez ki” dedi. Şehriban OĞHAN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!