Ciğerlerimiz yandı

Güncelleme Tarihi:

Ciğerlerimiz yandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 00:23

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ve Mersin'de meydana gelen yangınlarda toplam bin 250 hektar alan hasar gördü. Ormanlık alanda çıkan yangınlara müdahalede zorlanan itfaiye ekiplerine, bölge halkı da yardım etti. Lice ve Kulp ilçelerinde dün akşam saatlerinde çıkan ve binlerce dönümlük ormanlık alanın yanmasına neden olan orman yangınları yoğun çalışmalar sonucu bugün sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

Haberin Devamı

Diyarbakır-Lice karayolunda bulunan Duru köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İtfaiye araçlarının giremediği engebeli arazideki yangını çevredeki vatandaşlar kendi imkanı ile söndürdü.



Edinilen bilgilere göre olay Duru köyü yakınlarında bulunan Duru Jandarma Karakolu yakınlarında meydana geldi. Saat 17.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede rüzgarın da etkisi ile büyüyen alevler, ekili alanın ardından ormanlık alana sıçradı.

Haberin Devamı

BİN DÖNÜMLÜK ALAN KÜLE DÖNDÜ


Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine Lice, Hani ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yol kenarında bulunan yangına müdahale eden ekipler, engebeli araziye giremedi. Olayın duyulması üzerine bölgeye çevreden çok sayıda vatandaş geldi.

Ciğerlerimiz yandı

Haberin Devamı

7 SAATLİK ÇALIŞMA


Ellerine kazma kürek alarak engebeli araziye giren vatandaşlar yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından hendekler kazarak yangını söndürmeyi başardı. Yangının ile birlikte olay yerine gelen Lice Belediye Eşbaşkanı Rezan Zuğurli ile merkez Yenişehir İlçe Belediye Eşbaşkanı Selim Kurbanoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.


'YANGINI VATANDAŞLAR SÖNDÜRDÜ’


Olay yerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Lice Belediye Eşbaşkanı Zuğurli, yangın nedeniyle yaklaşık bin dönümlük alanın zarar gördüğünü söyledi. Ormanlık alandaki yangına ekiplerin müdahale etmekte zorlandığını ifade eden Zuğurli, yüzlerce vatandaşın da destek verdiği söndürme çalışmalarına itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığını ancak bölgenin şartları nedeniyle müdahalede zorlanıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldı.

MERSİN'DEKİ YANGINDA 250 HEKTAR ALAN HASAR GÖRDÜ

Mersin'in Gülnar İlçesi’nde inşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nin yakınındaki kızılçam ormanında sabah saatlerinde çıkan ve hızla büyüyen yangın nedeniyle 200 kişinin yaşadığı Koçaşlı Mahallesi boşaltıldı. Bölgede bulunan manlen Tuğba Özay vatandaşlara yangına karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. Gülnar ilçesindeki yangın, gece saatlerinde kontrol altına alındı.

Yangında 250 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Ciğerlerimiz yandı
Mersin'de orman yangını

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!