Çığ felaketinde ölen 4 öğrenci için soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Çığ felaketinde ölen 4 öğrenci için soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 15:37

Çamardı Cumhuriyet Başsavcılığı, Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanırken kar altında kalarak hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 4 öğrencinin ölümüyle ilgili idari soruşturma başlattı.

Çamardı Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Taş, “Hayatını kaybeden öğrencilerin gerekli işlemleri yapılarak cenazeleri ailelerine teslim edildi. Hayatta kalmayı başaran 10 kişinin de tanık statüsünde ifadeleri alındı” dedi.

“OLAYIN NEDENİ ÇIĞ DÜŞMESİ DEĞİL”

Olayın basına, öğrencilerin çığ düşmesi sonucu öldüğü şeklinde yansıdığını belirten Çamardı Başsavcısı Taş, şöyle konuştu:

“Biz bu olayı bir afet olarak değerlendiriyoruz. Bu olay, öğrencilerin üzerine yukarıdan çığ düşmesi şeklinde cereyan etmemiş. Öğrenciler yamaca tırmanırken, üzerinde bulundukları kar tabakası kaymış. Daha sonra kayan tabakayla yukardan da belki başka bir kar kitlesi düşmüş, bunu teknik olarak bilmiyorum, ancak yuvarlanan 4 kişi kar altında kalarak hayatlarını kaybetmiş. Yani ölümler direkt çığ düşmesi sonucu değil, tabakanın kayması sonucu olmuş.”
İdari soruşturmanın sürdürüldüğünü, olayla ilgili bir suç unsuru varsa bunu belirleyeceklerini ifade eden Taş, şunları kaydetti:

“Basında, öğrencilerin izinsiz olarak dağa tırmandıkları yönünde haberler yer aldı. Ancak bu da bir suç unsuru değil. Çünkü Demirkazık Dağı, 2 yıl önce tırmanışı riskli dağlar kapsamından çıkarılmış. Bu da tırmanırken izine gerek olmadığı anlamını taşıyor. Önceki yıllarda Demirkazık Dağı bölgesinin girişine jandarma kontrol noktası konulmuştu. Bölge riskli bölgeler kapsamından çıkarılınca, jandarma birimi de o noktadan kaldırıldı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!