Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın iadesiyle ilgili son dakika gelişmesi

Güncelleme Tarihi:

Çiftlik Bank CEOsu Mehmet Aydının iadesiyle ilgili son dakika gelişmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 19:09

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, “Çiftlik Bank olayında, iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılarımız ve Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Gül, Twitter’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında aktardığı iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, “hazin muhalefetini” sürdürdüğünü belirten Gül, bir devlet töreni havasında geçen kura merasiminden Çiftlik Bank olayına kadar izan ve mizan tanımayan iddiaların dile getirildiğini ifade etti.   Cumhurbaşkanının Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğine dikkati çeken Gül, “Cumhurbaşkanı bir salona girdiğinde ayağa kalkmak, millete ve Cumhuriyet’e saygının ifadesidir. Devlet adabı ve nezaketten nasibi olmayan bunu anlayamaz” dedi.      

LÜTFEN UYANIK OLALIM

Çiftlik Bank soruşturmalarına ilişkin de bilgi veren Gül, şunları kaydetti:     

Çiftlik Bank olayında, iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılarımız ve Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. İade işlemleri ikili iş birliği anlaşmaları yanında çok taraflı sözleşme hükümlerine ve mütekabiliyet esasına göre yürütülür. İki devlet arasında özel bir anlaşma bulunmaması, bu konuda talepte bulunulmasına da bu talebin ilgili devlet tarafından karşılanmasına da engel değildir. Benim bir canlı yayında vatandaşlarımızı dikkatli olmaya davet etmemden Sayın Kılıçdaroğlu’nun neden rahatsızlık duyduğunu ise anlamak mümkün değildir. Mağduriyetleri istismar eden siyasete karşı da lütfen uyanık olalım.”

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!