Çifte soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Çifte soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 00:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun yeğeni ve kendisiyle sahte nikâh kıydıran İmam Abdullah Göçmüş hakkında çifte soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

‘Resmi evrakta sahtecilik’ suçundan soruşturulan ikiliden, nikâh memurunun adını kullandıkları için belediye de şikâyetçi oldu. İmam olan sahte damat hakkında mesleği nedeniyle idari soruşturma da başlatıldı.

NİKÂH KARAKOLDA BİTTİ

İddiaya göre, Bekaroğlu’nun yeğeni olan Eda Özmen (34), evli ve 2 çocuk babası İmam Abdullah Göçmüş (43) ile yaklaşık 3 yıl önce aşk yaşamaya başladı. Evli imam eşinden boşanamayınca, ayrılmak istemediği sevgilisinin üzülmemesi için sahte bir nikâh töreni organize etti. Sevgilisini, bekar kardeşi Ahmet Göçmüş’ün kimliğini kullanarak resmen evlendiren Göçmüş, ardından nikâh daveti verdi. Tören 6 Aralık’ta Üsküdar açıklarında bir teknede yapıldı. Ancak sahteciliği fark eden Nüfus Müdürlüğü’nün durumu polise bildirmesi üzerine, Özmen ve Göçmüş gözaltına alındı. Sahte nikâhı kıymakla görevli olan Üsküdar Belediyesi Nikâh Memuru Kudret Başalan’ın da sadece isminin kullanıldığı, onun yerine sahte bir kişinin nikâhı kıydığı ortaya çıktı.

İDARİ SORUŞTURMA DA BAŞLATILDI
Olayın ardından harekete geçen savcılık, Özmen ve Göçmüş hakkında soruşturma başlattı. Adı sahte nikâh iddialarına karıştırılan Üsküdar Belediyesi de resmi nikâh için verilen evlilik cüzdanına kardeşi yerine kendi fotoğrafını yapıştıran Göçmüş ile sevgilisi Özmen’den şikayetçi oldu. Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Öner’in yürüttüğü soruşturma kapsamında çift, önümüzdeki günlerde ifade verecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!