Çiftçi: Başbakan'dan baskı ile özür diledim

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi: Başbakandan baskı ile özür diledim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 15:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e yaptığı gezide, protesto gösterisinde bulunan Çiftçi Mustafa Kemal Öncel, “özür” açıklamasını, “baskıya maruz kaldığı” için yaptığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Öncel, Kuyuluk Beldesi'ndeki bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, eyleminden sonraki “özür” açıklaması ile ilgili “Ben özür dilemedim, dilettirildim. Benim tek talebim şerefimin kurtarılmasıydı” dedi.

Kendisini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la tartışmaya girme noktasında görmediğini vurgulayan Öncel, şöyle konuştu:

“Bu benim haddimi aşmam demektir. Kendisine saygı duyarım. Ama ne acı ki, yaptığım açıklamanın ardından kamuoyunda hakkımda 'kendisini parayla sattı' diye bir infial oluştu. Bu iddiada bulunanların bunu ispat etmesi gerekiyor. Ben şerefimi parayla satacak bir insan değilim. Profesyonel bir eylemci değilim, seri eylemci hiç değilim. Bu cümleyi kullanıp da bana kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur. Benim devletle güreşecek gücüm yoktur. Ben devleti karşıma alınca düğmemi ilikler saygıyla eğilir ve eririm.”

Haberin Devamı

AKP Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür ise, yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Öncel'in iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Gür, “Mustafa Kemal Öncel, yaklaşık bir hafta önce kendisi basın toplantısı düzenleyerek, baskı altında kalmadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi. Ayrıca, Mustafa Kemal Öncel'in, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne, baskı altında olmadığına dair rapor var, 'kesinlikle tehdit ve baskı altında değilim' diye. Şimdi bu açıklamaları yapan biri, bugün farklı bir açıklama yapıyorsa, ben bu kişinin yönlendirildiğini söylerim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!