Çift cinsiyetli terörist

Güncelleme Tarihi:

Çift cinsiyetli terörist
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Van'da iki yıl önce jardarmaya teslim olan, çift cinsiyetli PKK'lı militan Cemile Altuk'un, ameliyatla erkek olmak için Adalet Bakanlığı'na başvurduğu ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin Van ve çevresinde 2 yıl önce yaptığı geniş kapsamlı operasyon sırasında, kendiliğinden teslim olan ‘Helin’ kod adlı PKK'lı Cemile Altuk, idam istemiyle yargılandığı Van Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Altuk, Van Cezaevi'nde çift cinsiyetli olduğu için özel bir koğuşta 10 ay tutuklu kaldı.

Bugüne kadar kadın kimliğiyle yaşayan terörist Altuk, mahkemenin sonuçlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak erkek olmak istediğini bildirdi. Bunun üzerine Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Altuk'un ameliyatının Van'da yapılamayacağı doktorlar tarafından açıklandı.

Bu gelişmelerden sonra durumunu bu kez dilekçeyle Adalet Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı'na bildiren ‘Helin’ kod adlı Cemile Altuk, bir yıl önce bakanlığın olumlu cevap vermesinin ardından Ankara'ya nakledildi.

Halen Ankara Cezaevi'nde yatan Altuk'un, anne ve babasının ölümünden sonra yanında kaldığı amcası tarafından zorla bir erkekle nişanlandırıldığı için 1995 yılında dağa çıktığı öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!