'Çift başlılık baba-oğulun arasını bozar, elbet tek adam olacak'

Güncelleme Tarihi:

Çift başlılık baba-oğulun arasını bozar, elbet tek adam olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 22:25

Başbakan Binali Yıldırım, partili Cumhurbaşkanı tartışmalarına “Bal gibi olur”, “tek adam” eleştirilerine de “Bir direksiyonda iki kaptan olmaz. Elbet tek olacak. Çift başlı yönetimlerden bu millet çok çekti” sözleriyle yanıt verdi. Yıldırım dün Kahramankazan’da düzenlenen mitingde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TARİHE NOT DÜŞECEKSİNİZ

“15 Temmuz gecesi devlet içine çöreklenen bir grup terörist kalkışma yaptı. Canınız pahasına alçaklara Kazan’ı dar ettiniz. 8 bin kişiyle darbecilerin ele geçirdiği Akıncı Üssü’nü kuşatan Kahramankazanlılar oldu. 15 Temmuz’da yazdığınız destanın son cümlesini de yazıp tarihe not düşeceksiniz. Kahramankazanlılar, 16 Nisan’da sandığa gidecek 15 Temmuz darbecilerinin zihniyetinin sonsuza kadar silinmesini sağlayacak.

Sizin bu ilçeyi dar ettiğiniz FETÖ örgütünün elebaşı Pensilvanya’da bu ‘evet’leri duydukça kriz geçiriyor, fenalaşıyor. PKK bölücü terör örgütü darlanıyor, kuduruyor. Diyorlar ki ‘Eyvah 48 günümüz kaldı. 48 gün sonra millet sandığa gidecek evet diyecek. Biletimizi kesecek.’ Yeni anayasayla FETÖ de, PKK da, DAEŞ da Türkiye’den kazınacak. Türkiye terörle yaşamaktan kurtulacak. Semamızda milletimize bomba atan savaş uçakları olmayacak. Çocuklar uçurtma uçuracak. Terörün de sonunu getireceğiz.

Haberin Devamı

HALKI TEHDİT ETMEDİK

Biz anamuhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu gibi ‘Referandum kararı bizi bağlamaz’ demedik. Halkı tehdit etmedik. Meclis kürsülerini işgal etmedik. Aksine gün geldi bombalar altında Gazi Meclis’e, milletin emanetine sahip çıktık. Biz tehdit siyaseti yapmadık, hendek siyasetini hiç kabul etmedik. Sırtımızı ona buna dayamadık. Ama bölücü parti ne diyor? ‘Biz sırtımızı PKK’ya dayıyoruz, FETÖ’ye dayıyoruz’. Kürt kardeşlerim, kimliğinizle övünün iftihar edin, Kürtlüğünüzle iftihar edin. Bu alçak terör örgütünün sizin gibi bir sorunu yok ancak sizin PKK gibi bir sorununuz var.

Buradan HDP’ye, CHP’ye oy vermiş kardeşim varsa onlara sesleniyorum. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir yana bırakalım. Mesele memleketse gerisi teferruat. Bu işin kavgası, kutuplaşması olmaz. 16 Nisan günü sandığa siyasi kimliğimizle gitmeyeceğiz. Milli hassasiyetimizle, birliğimizle, kardeşliğimizle gideceğiz. Bir ay öncesinde dolar 4 lirayı görmüştü. Bugün 3.60. Daha da inecek. Üst aklın ekonomik oyunlarını boza boza geliyoruz. Önümüzdeki günlerde ekonomimiz daha da canlanacak. Yeni yeni projeler hayata geçecek.

Haberin Devamı

SEN VEKİLİNİN FATURASINA BAK

Siyaset gençleşiyor, renkleniyor, rekabet oluyor. Milletvekili sayısını 550’den 600’e çıkarıyoruz. Kılıçdaroğlu diyor ya ‘50 milletvekiline fazladan para vereceksiniz.’ Bak bak, ne kadar dürüst olmuş. Sen onu soracağına, bir milletvekilinin 1 trilyon 200 bin lira telefon faturasını bu devletin sırtına sarıyor. Onun hesabını sor.

Çift başlı yönetimlerden bu millet çok çekti. Bu sistem babanın oğulla arasını açar. Kim gelirse gelsin mutlaka sorun çıkıyor. 1950’den beri yaşadıklarımız ortada. Ağızlarına ezber yapmışlar, ‘Cumhurbaşkanı partili olur mu?’ Olur, bal gibi olur, öyle bir güzel olur. Cumhurbaşkanı seçimine giderken 2014 Ağustos’ta AK Partili değil miydi? Bütün ülkeye her vatandaşımıza hizmet etmedi mi? Tutturmuşlar, ‘tek adam’. Başka ne olacak. Biz demiyor muyuz kardeşim. Bir direksiyonda iki kaptan olmaz, bir gemide iki süvari olmaz. Onun için tek olacak. Elbet tek olacak. Ama ‘tek adam’ dediğiniz milletin oylarıyla gelecek, oylarıyla gidecek. Uçaklarla, bombalarla gelemeyecek.

Haberin Devamı

ELBETTE BİZE SÖKMEZ

Bugünlerde yine birilerine bir şeyler oluyor. Eskiden manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi artık manşetlerle hükümet kurmak, yıkmak tarih oldu. ‘Karargâh rahatsız’, bu manşetleri hatırlıyorsunuz değil mi? Eskiden 28 Şubat’ı başlatmadan önce büyük denen gazeteler bu manşetleri ata ata halkın seçtiği iktidarı al aşağı etmek için her türlü tezgâhı kurdular. Bakıyorum, benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Demokrasimize yapılan girişimlere karşı 15 Temmuz’da en güzel cevabı veren Kazanlı, bu algı operasyonları size söker mi? Elbette sökmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!