Çiçek'ten tampon bölgeye yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Çiçekten tampon bölgeye yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 12:07

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Terör denilen bu belanın devamlı gözlem altında tutulması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

TBMM'de gazetecilerin 9 Ekim Perşembe günü yapılacak Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısıyla ilgili sorularına karşılık, şunları söyledi:
“Terör denilen bu belanın devamlı gözlem altında tutulması gerekiyor. Komuta kademesinde değişiklik oldu. Onların o bölgeye yaptığı ziyaretler var. Hatırlıyorsanız Sayın komutan, 'izlenimlerimi ilgili makamlara, Hükümete de bildireceğim' diye açıklaması oldu. Bizim bir kısım, sizin tarafınızdan bilinmeyen çalışmalarımız var, devlet olarak yapıyoruz bu çalışmaları. Bunların hepsinin derli toplu bir hale getirilip yeni baştan konuşulması gerekiyordu. Onun için bir ön toplantı yaptık hatırlıyorsanız. Ondan sonra Perşembe günü yapılacak toplantının kararı verildi. Biz bu konuyu bu süreç içinde değişik yönleriyle ele almak durumundayız. Konu önemli olduğu için de aldığınız tedbirleri her defasında yeni baştan gözden geçirmeniz gerekiyor. 'Biz bu işi bir ay evvel, 10 gün evvel konuşmuştuk, artık gerek yok' diyemezsiniz. Gelişen şartlara, değişen durumlara göre ilave tedbir gerekebilir, ilave imkan tahsisi gerekebilir. Bunların hepsinin konuşulması gerekiyor. Onun için Perşembe günkü toplantı bu çerçevede bir toplantıdır.”

Haberin Devamı


Cemil Çiçek, sözkonusu toplantının, “ucu açık bir toplantı” olacağını belirterek, “Ondan sonra da bir açıklama yaparız. Ama kabul etmek gerekir ki bu toplantılarda yapılan şeylerin bir kısmını her yönüyle açıklama şansı yoktur, işin tabiatından kaynaklanan bir durum....” dedi
.
“HER FİKRE SAYGI DUYARIZ”

Bir gazetecinin “TSK'nın talepleri var, 5 maddeyle sınırlanan...” demesine, “öyle miymiş? Şimdi böyle tersinden işin içeriğini öğrenmeye kalkma... Bundan öte bilgi vermem” yanıtını veren Çiçek, başka bir gazetecinin “demokrasi ve özgürlükler arasında...” sözüne “Hayır, hayır... Hiç o konulara girmeyin. Benden bu kadar” karşılığını verdi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “tampon bölge oluşturulmasına” yönelik görüşlerinin hatırlatılması üzerine de Çiçek, “Ben dinlemedim. Şimdi bizim basın müşaviri arkadaşımız da alıyor bunları. Alır, okuruz, ona göre bakarız. Her fikre saygı duyarız. Her fikrin bu sorunun çözümüne ne ölçüde katkısı var, değerlendirme konusu yaparız. Ne kadar reeldir, ne kadar ayağı yere basıyor, ne kadar gerçekleşme imkanı var? Kim söylüyorsa biz bunları zaten takip
ediyor ve değerlendiriyoruz. Sayın Genel Başkan da böylesine önemli bir konuda açıklama yaptıysa bunu da değerlendiririz” dedi.

Haberin Devamı


Çiçek, “Karakolların taşınmasıyla ilgili maddi imkansızlıklardan söz ediliyor” demesi üzerine, “Hayır hiç doğru değil. Biraz sonra Sayın Başbakan bir açıklama yapar. Eğer olmazsa bana tekrar sorarsınız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!