Çiçek: Yargı mensubu kitap satmasın

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Yargı mensubu kitap satmasın
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2005 12:31

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hakim ve cumhuriyet savcısı ile adliye personelinden, yargı mensuplarının yazdıkları kitapların satışına aracılık etmemelerini istedi.

Haberin Devamı

Çiçek, aksine hareket edenler hakkında disiplin soruşturması başlatılacağını bildirdi.
  Â
Alınan bilgiye göre, Bakan Çiçek, cumhuriyet başsavcılıklarına ve bölge idare mahkemesi başkanlıklarına konuya ilişkin genelge gönderdi.
  Â
Hakim, cumhuriyet savcısı, icra müdürü, icra müdür yardımcısı, yazı işleri müdürü, idari işler müdürü veya adliyelerde görevli diğer personel tarafından kitap satışının yapılmaması ve aksine hareket edenler hakkında gerekli işlemlere başvurulacağının daha önce ilgililere bildirildiği anımsatıldı.
  Â
Genelgede, buna rağmen bir kısım hakim ve cumhuriyet savcıları ile adliye personelinin halen görev başında bulunan veya emekli olan Yargıtay ve Danıştay üyeleri ve daire başkanları ile bakanlık veya bazı yer hakim ve cumhuriyet savcılarının yazdıkları kitapların satışına aracılık ettiklerinin gözlendiği belirtildi.
  Â
Hakim ve cumhuriyet savcısının gerek meslektaşlarına gerekse meslekten olmayan kimselere kitap satma eyleminin mesleğe yakışmayacağı vurgulanan genelgede, bu durumun, ilgililerin onurlarını kırıp, itibarlarını gölgeleyeceği, halk ve iş sahiplerinin kendilerine gösterdiği saygı ve güveni sarsacağı kaydedildi.
  Â
Genelgede, hakim ve cumhuriyet savcıları ile icra müdürü, icra müdür yardımcısı, yazı ve idari işler müdürleri ve adliyede görevli diğer personelin bu konuda aracı olmamaları ve hiçbir şekilde kitap satışı yapmamaları istendi.
  Â
Bu kişilerin ellerinde bulunan kitapları derhal iade etmeleri ve bundan sonra gönderilecek kitapları kabul etmemeleri talep edilen genelgede, bu hükümlere aykırı davrananlar hakkında disiplin soruşturması işlemlerinin başlatılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!