Çiçek: Tezkereye oyum "Evet"tir

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Tezkereye oyum Evettir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 20:55

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Beşir Atalay ve Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de aralarında bulunduğu AK Parti Ankara Milletvekili adayları Kızılay'da yürüyerek halka çiçek sundu.

Yürüyüş öncesi, gazetecilerin, Kuzey Irak'a asker gönderilmesini öngören olası bir tezkereye ilişkin sorularını yanıtlayan Cemil Çiçek, “Tezkere gelmesi halinde benim oyum 'Evet'tir. Bunda hiçbir tereddüt yok. Bütün milletvekillerimiz de tereddütsüz buna 'Evet' oyunu verir” diye konuştu.

Meselenin, tezkerenin gelip gelmemesi meselesi olmadığını ifade eden Çiçek şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun hükümeti bu tezkerenin ne getireceğini ne götüreceğini iyi hesap eder, edecektir. Ondan sonra kararını verdiği anda da tezkere meselesi bir saatlik iştir. Bunun böyle bilinmesi lazım.
Türkiye 24 defa sınır ötesi operasyon yapmış bir ülkedir. Bunun tecrübesine sahiptir. Bunun ne anlam ifade ettiğini en iyi bilen bizim devletimizdir. Ve onun arşivindeki bilgiler, belgeler bunu açıkça da ortaya koyar. Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti bunun değerlendirmesini yapıyor. Gerektiği zaman da bunu çıkarır, bundan hiç kimsenin tereddütü olmasın”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!