Çiçek: Bahçeli'ye zorla bilgi verecek halimiz yok

Güncelleme Tarihi:

Çiçek: Bahçeliye zorla bilgi verecek halimiz yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 12:12

BAŞBAKAN Yardımcısı Cemil Çiçek, Libya'daki gelişmelerle ilgili kendisinden bilgi almayı kabul etmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, "Birisi 'benim bilgiye ihtiyacım yok' diyorsa, ona zorla bir şey verecek halimiz yok" sözleriyle eleştirdi.

Haberin Devamı

Çiçek, şunları söyledi:

"Sayın genel başkanlara 'Libya'da önemli gelişmeler oluyor bir bilgiye ihtiyacınız varsa biz sizi bilgilendirmek isteriz' dedik. Kimi zaman hükümet bize bilgi vermiyor falan deniliyor ya... Bilgi almak isteyen olursa gider bildiklerimizi söyleriz. Tavsiyeleri varsa onu da memnuniyetle alırız. Birisi 'Benim ihtiyacım yok' diyorsa ona da zorla bir şey verecek halimiz yok. Biz iktidar olmanın sorumluluğu ve çabanın içerisinde olduk. Bundan sonrası ilgili partilerin takdirleridir. Bunca sıkıntıların arasında bir polemik konusu yapmayız."

Büyükelçi eleştirisine yanıt

Çiçek, Trablus Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya'nın eleştirilmesiyle de ilgili şöyle konuştu:

"Yazılanlar, çizilenler doğu değil. Libya'daki büyükelçimiz, büyükelçilik mensupları, Bingazi'deki başkonsolosumuz ve orada çalışanlar, burada tahmini mümkün olmayan son derece zor şartlar altında görev yapıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Milletimizin de bunu bilmesini istiyoruz. Burası Türkiye ve açık toplum olduğu için eleştiri yazan da çizen de olur. Ancak oranın şartları bilinmeden buradan değerlendirme yapılıyor. Oradaki insanlar büyük fedakarlık ve vatanseverlikle herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar."
Düşüncemizi söyleriz

Çiçek'in, AB veya NATO'nun Libya'ya bir operasyon yapabileceği iddialarıyla ilgili değerlendirmesi de şöyle oldu:

"Onlar ne yapar, ne eder bu ayrı bir konu. Biz kendi imkanlarımızla ne yaptık ne yapabileceğiz, bunları konuşuyoruz. Uluslararası kuruluşlar maalesef olayın ciddiyetiyle orantılı bir çabukluk ve aciliyet içerisinde olmuyor. O kararlarda toplantılarda neler olacak neler bitecek tabiatıyla devlet olarak onu takip ediyoruz. Kendi düşüncelerimizi de o platformlarda söyleriz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!