CIA’in Rusya’da gizli kapaklısı kalmadı

Güncelleme Tarihi:

CIA’in Rusya’da gizli kapaklısı kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 15:51

Rusya ile ABD arasında patlak veren yeni ajan krizinde yakalanan Ryan Christopher Fogle olayı hakkında CIA merkezinden verilen cevabı beğenmemiş görünen Ruslar, şimdi de CIA Rusya istasyon şefinin adını açıkladı.

Haberin Devamı

Cuma akşamı Rusya’da en çok izlenen “Birinci Kanal” televizyonuna çıkan Rusya Federal Güvenlik Servisi temsilcisi, Fogle olayına değinerek, “Biz Rusya’daki CIA istasyon şefliği görevini yürüten Stephan Hall’a daha 2011 yılında bir yazı göndermiştik. Amerikan İstihbarat Servisi'nin Rus meslektaşlarını baştan çıkarma girişimlerine son vermelerini istemiştik. Bu tür provokasyonların devam etmesi halinde benzer cevap alacaklarını söylemiştik” dedi.

Rusya istihbarat servisi temsilcisinin, bu işin yazılı olmayan ahlak kuralları dışına çıkarak CIA’in Rusya istasyon şefinin adını duyurması Moskova ile Washington arasında ciddi bir kapışmanın başladığı algısı yarattı.

Bu arada perukla Moskova sokaklarında Rus ajanı "tavlarken" yakalanarak istenmeyen kişi ilan edilen ABD Büyükelçiliği üçüncü katibi Fogle'ın, 20 Mayıs tarihine kadar Rusya’yı terk etmesi gerekiyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!