CIA ajanını döverek öldürmüşler

Güncelleme Tarihi:

CIA ajanını döverek öldürmüşler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 01:48

Afganistan cehenneminde öldüğü resmen onaylanan ilk Amerikalı, CIA ajanı Johnny Spann (kod adı Mike)'ın Cenk Kalesi'ndeki esir Taliban askerleri tarafından dövülerek öldürüldüğü açıklandı. Virginia'daki CIA Merkezi'ndeki bayrak yarıya indirildi ve Mike kahraman ilan edildi.

The Sun Gazetesi'nin dünkü haberine göre, 32 yaşındaki Mike, Dave adındaki bir başka ajanla Mezar-ı Şerif'e 10 kilometre uzaklıktaki Cenk Kalesi'ne sızdı. Yöresel dilleri mükemmel konuşan, sakal takan ve yerel kıyafet giyen Mike ve Dave, Taliban esirlerden bilgi toplamaya çalışıyorlardı.Mike'ın, ‘‘Neden Afganistan'a geldiniz?’’ sorusuna öfkelenen ve ajan olduğunu sezen bir esir, ‘‘Sizi öldürmek için buradayız’’ deyip CIA ajanına saldırdı. Mike, saldırganı ve 3 arkadaşını silahıyla öldürdü, ancak diğer esirler tarafından yere yıkıldı ve kıyasıya dövüldü. Arkadaşı Dave ise bir Taliban öldürdükten sonra kaçmayı başardı.

DENİZ PİYADESİYDİ, AJAN OLDU

Uydu telefonundan patronuna ulaşan Dave, ‘‘Zannedersem Mike öldü’’ haberini verdi. İsyanın görgü tanığı, ‘‘CIA'den iki ajanın Taliban'ı sorgulaması sırasında ayaklanma patlak verdi ve biri dövülerek öldürüldü’’ ifadesiyle gelişmeleri doğruladı.

Cenk Kalesi'nden Mike'ın cesedi Amerikan özel timleri tarafından alındı. Alabama'nın Winfield Kenti'nden olan Mike, üç çocuk babasıydı. CIA Başkanı George Tenet, ‘‘Mike sessiz, ciddi ve kesinlikle soğukkanlıydı. Cephede ülkesine hizmet veriyordu ve bu görev kendi tercihiydi. O bir Amerikan kahramanıydı. Ülkesine ve CIA için kendisini hiçe sayan bir cesarete sahipti’’ dedi.

1987'de deniz piyadelerine katılan Mike, lisede futbol takımının yıldızıydı. 1999'da CIA'ye katılan Mike'ın 1947'den bu yana görev uğruna yaşamlarını yitiren 77 CIA ajanı gibi şeref panosundaki yıldızlardan biri olacağı açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!