CIA ajanından İskenderun iddiası

Güncelleme Tarihi:

CIA ajanından İskenderun iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:00

CIA’nın eski İstanbul yetkilisi Philip Giraldi, NATO ile Suriye arasında Türkiye’nin ‘ABD’nin vekili’ olarak başrolü oynadığı savaşın gizlice başladığını öne sürdü. Buna göre işaretsiz NATO uçakları, Suriyeli muhaliflere destek çıkmak için Kaddafi silahlarını ve Libyalı milisleri İskenderun’a taşıyormuş.

Haberin Devamı

AMERİKAN Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’nın İstanbul’daki ofisinde 1986-1989 döneminde Şef Yardımcısı olan, şimdiyse Ulusal Çıkarlar Konseyi Başdirektörü Philip Giraldi’nin “The American Conservative” adlı muhafazakar dergiye yazdığı bir yazı Türkiye’ye yönelik Honduras benzetmesine
yol açtı.
Giraldi, Aralık ayındaki yazısında “NATO, Türkiye’nin ‘ABD’nin vekili’ olarak başrolü oynadığı Suriye’deki çatışmalara gizli kapaklı şekilde halihazırda dahil oldu. İşaretsiz NATO savaş uçakları Suriye sınırındaki İskenderun’a yakın askeri üslere varıyor. Muammer Kaddafi’nin cephanelerinin yanı sıra eğitimli askerlere karşı yerel gönüllüleri kullanmakta tecrübeli olan Libya Geçici Ulusal Konseyi’nden gönüllüleri getiriyor. İskenderun muhalif Suriye Ulusal Konseyi’nin silahlı kanadı Özgür Suriye Ordusu’nun da merkezi Fransız ve İngiliz özel kuvvetler eğitmenleri Suriyeli isyancılara eğitim veriyor. CIA ve Amerikan Özel Operasyonlar Komutanlığı iletişim ekipmanı ve istihbarat temin ediyor” ifadelerini kullanmıştı.
Türkiye, Honduras oldu
Guardian Gazetesi yazarı Jonathan Steele de dün müdahalenin Libya örneğindeki gibi değil, soğuk savaş dönemindeki gibi yapıldığını öne sürerek şöyle yazdı: “Ronald Reagan’ın, Kontralara verdiği desteği hatırlayın. Reagan, Honduras’taki üslerinden, Nikaragua’daki Sandistalar’a saldırılar düzenleyip devirmeleri için Kontraları eğitip, silahlandırmıştı.
Şimdi Honduras’ın yerine Türkiye’yi, sözde Özgür Suriye Ordusu’nun kurulduğu güvenli bölgeyi koyun. Batı medyasının bu konudaki sessizliği de dramatik. Hiçbir haberci, Eski CIA Ajanı Philip Giraldi’nin geçtiğimiz günlerde yazdığı önemli makaleyi takip etmedi”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!