Churchill'i geçtik

Güncelleme Tarihi:

Churchilli geçtik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Rum ve Yunanlıların otomatik oy taktiği sonucu Time Dergisi'nin kampanyasında ikinci sıraya düşen Atatürk, tekrar lider. Listede yer alan Mustafa Kemal Atatürk ile Atatürk isimlerine gelen oylar toplandığında 313763'e ulaşıyor. Churchill'in oyu ise 304589.

Tıme Dergisi'nin 20'nci Yüzyıl'ın en önemli 100 kişisi kampanyasında Rum ve Yunanlıların otomatik oy taktiği sonucu ikinci sıraya düşen Mustafa Kemal Atatürk atağa kalktı. Devlet adamları listesinde Atatürk'ün oyu dün bir günde 50 bin 206 arttı. Bu listede iki farklı isimle iki kez yeralan Atatürk'ün oyları toplanınca, ulu önder birinci sıraya çıkıyor. Bu bölümde İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill ile Mustafa Kemal Atatürk arasındaki oy farkı şu an 16.128. Fark, bir gün önce 48.537 idi. Atatürk dün kahramanlar listesinde ise Mandela'yı geçip yine birinci sıraya yükseldi. Kahramanlar listesinde Mustafa Kemal Atatürk'e bir günde 39.123 oy verildi.

AFERİN ÇOCUKLAR

Bu arada, yurt dışında yaşayan Türkler de Hürriyet'in çağrısı üzerine harekete geçti. Almanya'nın Dillenburg kentinde Türk öğrenciler, dün Ata'ya 586 oy kullandılar. Kampanyaya diğer okullar da katılıyor.

Siverek'ten Ata'ya destek

Tıme Dergisi'nin yüzyılın 100 önemli şahsiyetini belirlemek üzere başlattığı kampanyada Atatürk'e oy için Siverek'te kampanya başlatıldı. Siverek'teki İrfan Gazetesi sahibi 74 yaşındaki Osman Güyüç, Atatürk'ün dünyanın en önemli şahsiyeti olduğunu belirterek, gazetelerinde Time Dergisi'nin adres ve fakslarını yayınladıklarını ve ayrıca el ilanları dağıttıklarını söyledi. Güyüç, ‘‘Türk insanı vefalıdır. Ata'mızın büyüklüğünü herkese ispatlamamız lazım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!