Christian Wulff üç saat ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Christian Wulff üç saat ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 15:43

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı şüphesiyle hakkında soruşturma başlatılan ve bu nedenle Şubat ayında görevinden istifa eden eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Hannover Savcılığı'nda yaklaşık 3 saat boyunca ifade verdi.

Hannover Savcılığı, Wulff'un eski sözcüsü Olaf Glaeseker'in, iş adamı Manfred Schmidt tarafından 2007-2009 yılları arasında düzenlenen 3 etkinliğe sponsor bulduğunu ve bunun karşılığında Schmidt'in İspanya'daki villasında ücretsiz tatil yaptığını tahmin ediyor. Savcılık bu bağlamda, Wulff'un bu olaylardan bilgisi olup olmadığını araştırıyor.

Focus dergisinin haberine göre, Wulff, savcılıkta verdiği ifadesinde, Glaeseker'in sponsor arayışlarından ve bunun karşılığında Schmidt'in villasında ücretsiz tatil yaptığından haberdar olmadığını söyledi.

Haberde, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı'nda çalışan ve bu konuda ifadeleri alınan bazı görevlilerin, Glaeseker'in bir İspanya tatili dönüşünden sonra Wulff'un kendisine "Manfred'in yanında nasıldı?" şeklinde soru sorduğunu söylediği belirtildi.

Glaeseker'in avukatı Guido Frings de, "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, Wulff'un verdiği bu ifadeye çok şaşırdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!