"CHP'nin erken seçim talebi yok"

Güncelleme Tarihi:

CHPnin erken seçim talebi yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 16:57

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, “Sayın Baykal'la Sayın Başbakan arasındaki görüşme, konuşma tümüyle doğrudur. Burada herhangi bir yalan, yanlış söz konusu değildir” dedi.

Haberin Devamı

Özyürek, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı konuşmaya ilişkin basına yansıyan diyaloğun tamamen doğru olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Törende iki lider arasında kısa bir konuşma geçtiğini kaydeden Özyürek, Erdoğan'ın Baykal'a, 'Yurt gezilerine devam ediyor musunuz?' sorusunu yönelttiğini, Baykal'ın “Evet devam ediyoruz. Sizin ne yapacağınız belli olmaz” sözleri üzerine Başbakan'ın “Evet herşey olabilir” karşılığını verdiğini savundu. Özyürek, şunları kaydetti:

“Erdoğan, bu konuşmanın seçim iması olmadığını belirtti. Bu kendi takdiridir. Bir konuşmayı yalanlamak, 'külliyen yalandır' demek kabul edilebilir bir şey değildir. Konuşma aynen Sayın Başbakan'la Sayın Baykal arasında geçmiştir. Konuşma tamamen doğrudur. Ama erken seçim şeklinde yorumlayıp yorumlamamak, erken seçim isteyip istememek Sayın Başbakan'ın takdirindedir.

Zaten Cumhuriyet Halk Partisi'nin herhangi bir erken seçim talebi, erken seçimi zorlama niyeti söz konusu değildir. Ama öyle anlaşılıyor ki Bayın Başbakan'ın ve AKP'nin bu ortamda erken seçime gidecek mecali yoktur.

Yine bu Başbakan'ın yalanlaması gösteriyor ki Başbakanla görüşme mutlaka kameralar önünde olmalıdır. Kayıt altında olmalıdır. Kamera önünde olmayan, tutanak altında olmayan konuşmaları Sayın Başbakan kolaylıkla reddedebilmektedir.

Sonuç olarak Sayın Baykal'la Sayın Başbakan arasındaki görüşme, konuşma tümüyle doğrudur. Burada herhangi bir yalan, yanlış söz konusu değildir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!