CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu Kimdir?

Güncelleme Tarihi:

CHPnin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu Kimdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 16:29

CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu oldu. Adaylığın kamuoyuna duyurulması ardından Özlem Çerçioğlu’nun hayatına ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. Çerçioğlu, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. İşte, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun hayatına ilişkin bilgiler...

Haberin Devamı

Özlem Çerçioğlu (d. 11 Ağustos 1968, Nazilli, Aydın) Türk siyasetçi, sanayici. Aydın milletvekili olarak TBMM’de yer almış bir siyasetçidir. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın Belediye Başkanı seçilen Çerçioğlu, Aydın’ın ilk kadın ve son belediye başkanı olmuştur. Çerçioğlu, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak seçilmiştir.

İlk, orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamladı. 1988’de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümünden mezun oldu. Üniversite öğreniminden sonra Sultanhisar'da Jantsa'da çalıştı. Jantsa'nın Ceo'su Ercan Çerçioğlu ile hayatını birleştiren Özlem Çerçioğlu daha sonra eşiyle birlikte yaşamını yurt dışında sürdürdü. New York’ta bir özel firmada Müşteri İlişkileri Müdürü olarak çalıştı. Aynı zamanda çeşitli Türk derneklerinde yer aldı.

Eğitime destek, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarını kazanma, Atatürkçü düşüncelere sahip çıkma, nüfus planlaması ile ilgili çeşitli toplumsal içerikli projelerde görev alan Çerçioğlu, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi XXII. dönem Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Aynı zamanda parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görev aldı.

22 Temmuz 2007’de XXIII. dönem CHP Aydın Milletvekili olarak yeniden seçildi. TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın belediye başkanı seçildi ve belediye başkanlığı yapmak üzere milletvekilliğinden istifa etti.
Çerçioğlu, partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı olarak 30 Mart 2009’da belediye başkanlığı görevine başladı. Belediye Başkanlığı döneminde “Topuklu Efe” lakabı ile anılmaya başladı.

Aydın il belediyesinin 6360 sayılı, 12 Kasım 2012 tarihli kanunla büyükşehir belediyesine dönüşmesinden sonra gerçekleşen ilk yerel seçim olan 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimlerin sonucunda da Aydın’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak yeniden göreve geldi.

Özlem Çerçioğlu, sanayici Ercan Çerçioğlu ile evli ve 2 çocuk annesidir, İngilizce bilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!