CHP'li vekillere yeni sistem dersi

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekillere yeni sistem dersi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2018 01:01

CHP İstanbul Milletvekili, anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, parti grubunda vekilleri Anayasa değişikliği sonrasında ortaya çıkan yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda Kaboğlu, kanun hükmünde kararnamelerle getirilen düzenlemelerin yasa ve yetki aşımları karşısında Meclis’in denetim yetkisi kalmadığı için tek itiraz yolunun Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kaboğlu, “TBMM, Ağustos 2014’ten bu yana giderek ivme kazanan ‘anayasasızlaştırma’ sürecine karşı bilinçli bir mücadele vermelidir” dedi. Kaboğlu, milletvekillerinin ‘Erdoğan’ın kendisini birinci başkan olarak ilan ederek bir dönem daha aday olmasının anayasal zemini olup olmadığı’ sorusuna, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu son seçimiydi, artık yeniden aday olamaz. Zaten ikinci döneminde. Beş yıl sonra yeniden adaylığını koyması, görev süresinin son bir yılında parlamentoyu feshetmesi durumunda mümkündür” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

 SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!