Son dakika.. CHP'li vekile saldırı son anda önlendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 15:04

CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, Kayseri'de referandum çalışması yürütürken bıçaklı bir kişinin saldırısına uğradı. Alkollü olduğu iddia edilen saldırgan yakalandı, Arık'ın durumu iyi.

Haberin Devamı

CHP Kayseri Milletvekili, Dr. Çetin Arık, bugün Kayseri Talas'ta 16 Nisan referandum çalışmaları çerçevesinde İlçe Başkanı ve diğer partililerle esnaf ziyaretine başladı. Bir dükkandan öbürüne geçen Arık, A.A.'nın sahibi olduğu petshopa da girdi. Hürriyet'e olayı anlatan partililer, Arık'ın "Balıkların, çiçeklerin içinde ne güzel bir işiniz var" dedikten sonra kendisini tanıttığını aktardılar.

A.A.'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sinkaflı küfürler savurduğunu ileri süren partililer "Kendisini saygılı olması konusunda uyardık" dediler. 

 "Ben size gösteririm" deyip A.A.'nın eline büyükçe bir bıçak alarak Arık'a saldırmak istediğini söyleyen partililer, araya İlçe Başkanı Yalçın Maden ve danışmanların girerek saldırganı durdurduğunu belirtti.Partililer bu sırada dışardakilerin polise haber verdiğini, polisin gelerek A.A.'yı Emniyet'e götürdüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Bıçakla saldırdığı iddia edilen A.A. ile Milletvekili Çetin Arık ve CHP ilçe yöneticileri Talas Emniyet Müdürlüğünde olayla ilgili ifade verdi.

BAKAN ÖZHASEKİ: KINIYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bıçaklı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "’Olayı şimdi yeni haber aldım. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık beye bir saldırı olduğu söyleniyor. Tabii ki şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şey tasvip edilemez. Doğru da bulmuyoruz" dedi.

Özhaseki,  "Emniyeteki raporlara göre bir kişinin dükkanına giriliyor, bu kişi alkollü. O da bir tepkide bulunuyor. Arada hoş olmayan kelimeler söyleyince, tartışma çıkıyor, daha sonra da son buluyor. Herhangi bir yaralanma yok, başka türlü bir sıkıntı yok. Sadece orada basit bir tartışmayı, alıp da bunu evet hayır kampanyasında bizim yaptırdığımıza doğru yönelecek şekilde sözler sarf etmeleri, bunların ikinci büyük ayıbıdır, kınıyoruz. Tabii ki olayı kınıyoruz, ancak kendilerinin bu olayı saptırma gayretlerini de kınıyoruz" diye konuştu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da olayla ilgili şunları söyledi:

"Bugün CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Talas Kaymakamlığının yakınında bir dükkana giriyor. Alkollü olan bir vatandaşımız, yani dükkan sahibi, anlatıldığına göre, zaten kendisi de inkar etmiyor, CHP Genel Başkanına ve oraya gidenlere hakaret ediyor. Bunun üzerine karşılıklı tartışma olduğunu tahmin ediyorum. Bundan sonra o kişi balta deniyor, bana bıçak bilgisi geldi, bıçağı alıyor ve dükkanımı terk edin diye bağırıyor. Ardından da işyeri CHP Milletvekili ve yanındakiler tarafından terk ediliyor. Fiili olarak bıçakla saldırı söz konusu değil. Bu adli bir konudur, gerekli incelemeler yapılacak."

Haberin Devamı

YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Polisin kapsamlı olarak yaptığı araştırmada, olayın geçtiği dükkanda güvenlik kamerası bulunmadığı, ’hafif alkollü’ raporu verilen şüpheli AA hakkında ’silahlı tehdit’ suçundan yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Son dakika.. CHPli vekile saldırı son anda önlendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!