CHP'li Vekil Aykut Erdoğdu'dan Sancak'a çağrı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Vekil Aykut Erdoğdudan Sancaka çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 16:35

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Ağustos ayında aracında silahlı saldırıya uğrayan Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a çağrı yaparak, "Eğer saldırı özel bir nedenle gerçekleşmişse, Murat Sancak'ın çıkıp açıklama yapmasını bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Aykut Erdoğdu, saldırının "basın özgürlüğü" ile ilgisi olmadığına ilişkin ciddi iddialar olduğunu vurgulayarak, "Eğer saldırı özel bir nedenle gerçekleşmişse, Murat Sancak'ın çıkıp açıklama yapmasını bekliyorum. Başta Hürriyet ve muhalefet partileri olmak üzere, hakaret ettikleri ve eleştidikleri tüm kesimlerden ve mağduriyet üzerinden kandırdıkları halkımızdan özür dilemelerini bekliyorum" dedi.

CHPli Vekil Aykut Erdoğdudan Sancaka çağrı
Sancak saldırısında şok iddia


Murat Sancak'a yönelik saldırıdan sonra Hürriyet'e saldırı gerçekleştiğini hatırlatan Aykut Erdoğdu, şöyle konuştu;

"Aynı döneme denk gelen bu saldırıların hemen ardından, bütün AKP milletvekilleri ve AKP'nin önde gelen isimleri, muhalefete yönelik "Neden kınayamıyorsunuz?" diyerek sosyal medya üzerinden kampanya başlatılar, karşılıklı bir mağduriyet yaratmaya çalıştılar. Nitekim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da kendilerine 'geçmiş olsun' dedi . O dönemde de Murat Sancak'a yönelik saldırının şaibeli olduğunu düşünüyorduk. Ancak herhangi bir açıklama yapmadık. Şimdi failler yakalandı. Çok ciddi kaynaklardan, bunun bir kumar ilişkisi dolayısıyla bir hesaplaşma olduğu yönünde bilgi var. Bu bilgiyi tekzip eden hiçbir açıklama da yok. Bir ölüm sessizliği söz konusu. Murat Sancak'ın derhal çıkıp bir açıklama yapmasını; eğer saldırı özel bir nedenle gerçekleşmişse, başta Hürriyet ve muhalefet partileri olmak üzere, hakaret ettikleri, eleştirdikleri tüm kesimlerden ve mağduriyet üzerinden kandırdıkları halkımızdan özür dilemelerini bekliyorum. Bunu yapmazlarsa, zaten çok az olan itibarları iyice yok olacak. Bir halk deyişi vardır; yalancının köyü yanmış, kimsenin umurunda olmamış. Korkarım, Star grubu da eğer bir gün, gerçekten basın özgürlüğüne yönelik bir saldırıya maruz kalırsa, bu sefer kimsenin kendilerine inanmaması tehlikesi ortaya çıkacak."

Haberin Devamı

ERDOĞDU TWEET DE ATTI
Aykut Erdoğdu, bu görüşlerini iki mesajla Twitter'da da paylaştı. Erdoğdu'nun konuyla ilgili twitleri şöyle;

"Star'ın sahibi Murat Sancak'ın aracı kurşunlandı... Kıyameti kopardılar... Hürriyet'e yapılan saldırının aynısıymış... Çok mağdur olmuşlar..Murat Sancak'a saldıranlar yakalandı... Meğer saldırının basın özgürlüğüyle ilgisi yokmuş... Mesele kumar borcuymuş... Rezalet.."

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!