CHP'li Seyhan'dan yeni iddia: İmralı'ya Adalet Bakanlığı müsteşarı gitti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Seyhandan yeni iddia: İmralıya Adalet Bakanlığı müsteşarı gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 15:16

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İmralı’da Öcalan ile 20 Temmuz’da görüştüğünü ileri süren CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, iddialarına bir yenisini ekledi. Seyhan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “2010 yılı içerisinde Adalet Bakanlığı Müsteşarı veya Müsteşar yardımcılarından biri İmralı’ya ziyaret yapmış mıdır? Bu ziyaret yapıldı ise, gerekçesi nedir? Bu ziyaret sırasında İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme yapılmış mıdır? Böyle bir ziyaret yapıldı ise kamuoyundan neden gizlemek gereği duyulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN 29 GÜNDÜR YANIT VERMEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle 29 gün önce TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren ancak yanıt alamayan CHP’li Seyhan, ikinci kez soru önergesi verdi.

20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın, İmralı’da Öcalan ile görüştüğünü ve İmralı’ya giriş çıkışların kameralar dahil tüm kayıt cihazların kapatıldığı yönünde ciddi bilgiler olduğunu vurgulayan Seyhan, Başbakan’a, yeni bir soru daha sordu. Seyhan, Başbakan’a, “MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan göreve geldikten sonra kaç kez İmralı’ya gitmiştir? Ve hangi tarihlerde gitmiştir” dedi.

ADALET BAKANI 55 GÜNDÜR YANIT VERMEDİ

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, Adalet Bakanlığı Müsteşarı veya yardımcısının İmralı'ya gidip gitmediğini 55 gün önce sormuş, ancak yanıt alamamıştı. İddialarının arkasında duran CHP'li Seyhan, Adalet Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle yeni bir soru önergesi vererek, şu soruları sordu:

"ADALET BAKANI MÜSTEŞARI İMRALI'YA GİTTİ Mİ?"

“2010 yılı içerisinde Adalet Bakanlığı Müsteşarı veya Müsteşar yardımcılarından biri İmralı’ya ziyaret yapmış mıdır? Bu ziyaret yapıldı ise, gerekçesi nedir? Bu ziyaret sırasında İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme yapılmış mıdır? Böyle bir ziyaret yapıldı ise kamuoyundan neden gizlemek gereği duyulmuştur?

İMRALI'YA KONUŞMAYI YAZIYA ÇEVİREBİLEN CİHAZ ALINDI MI?

İmralı Cezaevi’ne konuşmayı yazıya çevirebilen bir cihaz alınmış ya da alınması programlanmış mıdır? Böyle bir şey var ise hangi amaç doğrultusunda bu cihaz alınmıştır?

Adalet Bakanlığı bünyesinde inşaat işi yapan firmalar tarafından veya bunların taşeronları tarafından 2007 yılından bu yana yurt dışına seyahate götürülen personelleriniz var mıdır? Varsa hangi gerekçe ile bu seyahatlere katılmışlardır? Bu seyahati düzenleyen kuruluşların ve katılan personellerin adları nelerdir? Bu seyahatler hangi ülkelere yapılmıştır?” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!