CHP'li Serter: Öğretmenlerimizin sorunu acil çözülmeli

Güncelleme Tarihi:

CHPli Serter: Öğretmenlerimizin sorunu acil çözülmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 12:38

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, “AKP, milli eğitim tarihine öğretmen zulmüyle geçmek istemiyorsa, sözleşmeli öğretmenlerimizin sorununu acilen çözmek zorundadır” dedi.

Serter, sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ataması yapılmayan 250 bini aşkın öğretmenin umutlarının sürekli ertelendiğini ifade eden Serter, sözleşmeli öğretmenlere ise 2008'den bu yana 3 kez verilen kadro sözünün tutulmadığını söyledi.

Serter, sözleşmeli öğretmelerin, “aile bütünlüğünün sağlanması için eş durumundan il emrine tayin hakkını elde edebilmek” amacıyla uzun bir süreden beri mücadele verdiğini dile getirerek, aile bütünlüğünün sağlanmasının, devletin, en temel görevleri arasında bulunduğunu, Anayasada da teminat altına alındığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'un, sözleşmeli öğretmenlerin de il emrine atanacağına yönelik açıklamalarda bulunduğuna işaret eden Serter, ancak bu sözün yine tutulmadığını söyledi.

Serter, 5 bin sözleşmeli öğretmenin, eşleriyle aynı ilde görev yapmak istediğini, başkalarının çocuklarına emek verip, sevgiyle kucaklarken, kendi çocuklarına bunu yapmaktan yoksun olduğunu anlattı. Serter, bu durumun, öğretmenlerin, ailelerinin ve toplumun vicdanını rahatsız ettiğini, bir trajedi yaşandığını savundu.

“AKP, milli eğitim tarihine, öğretmen zulmüyle geçmek istemiyorsa, öğretmenlerimizin bu sorununu derhal, acilen çözmek zorundadır” diyen Serter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle aileden sorumlu devlet bakanlığı yapmış olan Nimet Çubukçu'dan bunu beklemek, öğretmenlerin hakkıdır. Elimde, atamaları, kriterlere uymadığı halde, çeşitli yandaşlar bularak, il emrine tayin hakkı elde etmiş öğretmenlerin listesi var. Ancak kamuoyuyla paylaşmıyorum; bu öğretmenlerin de haksız yoldan olsa bile en azından aileleriyle yaşamaya hakkı var. Ancak gerekirse kayırmacı, torpilci anlayışı da kamuoyuyla paylaşacağız.”

“GÜLÜNÇ İDDİA”

“Balyoz planı”na ilişkin iddialar arasında, isminin olası bir kabinede bakan olarak geçtiğine yönelik haberlerin anımsatılması üzerine ise Serter, “Bu çok gülünç bir kabine, gülünç bir iddia. Hiçbir şekilde ciddiye almıyorum. Balyoz Planı'nın, henüz gerçekliği kanıtlanmamıştır. Böyle bir soruya cevap vermeyi bile zül kabul ediyorum. Birisi, sansasyon olsun diye, muhtemelen benim adımı da buraya eklemiştir” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!