CHP'li Okay: İçişleri Bakanı hemen istifa etmeli

Güncelleme Tarihi:

CHPli Okay: İçişleri Bakanı hemen istifa etmeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 13:47

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın istifa etmesini, İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın görevden alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Okay, TBMM'de CHP Grup Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda, “Sahte Demokrat AKP ve 1 Mayıs 2008” konulu basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonunda, dünkü 1 Mayıs olaylarına ilişkin gazete manşetlerinden oluşan bir sergiye de yer verildi.

Hakkı Suha Okay, “1 Mayıs 2008, örtülü faşizmin, açık faşizme dönüştüğü gündür” diyerek, “Başkumandan Tayyip Erdoğan, Taksim fatihi, başbakandır. Çünkü kendi halkına karşı kendi ülkesinin meydanlarını kapatan bir siyasi lider olarak tarihe geçecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını da eleştiren Okay, “İstanbul'da olumsuz bir durum yaşanmadı” diyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile “Olayları tırmandıran, tetikçi” diye nitelendirdiği İstanbul Valisi Muammer Güler'in derhal görevden alınmalarını istedi. Okay, “Ama hepsinden öte İçişleri Bakanı, hemen, bugün istifa etmelidir” dedi.

CHP olarak 1 Mayıs olaylarının takipçisi olacaklarını, Anayasa ve İçtüzükten kaynaklanan tüm hakları 1 Mayıs olaylarının hesabını sormak üzere kullanacaklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Okay, “Nasıl 1 Mayıs 1977 unutulmadıysa, 1 Mayıs 2008'de unutulmayacaktır. CHP iktidarında, 1 Mayıs Taksim'de kutlanacaktır” diye konuştu.

Okay, bir soru üzerine, İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında gensoru verebileceklerini, bu konuyu grup yönetimin değerlendireceğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!