CHP'li Köse: Vatandaş serbest diş hekiminden hizmet alabilmeli

Güncelleme Tarihi:

CHPli Köse: Vatandaş serbest diş hekiminden hizmet alabilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 16:58

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, vatandaşların diğer rahatsızlıklarında olduğu gibi serbest diş hekimlerinden de hizmet alması gerektiğini söyledi.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Mumcu, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi.

CHP'li Köse, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” ile ilgili gündemdışı konuşmasında, Türkiye'de kamuda görğev yapan 5 bin 500 diş hekiminin ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, “Hasta nasıl diğer rahatsızlıklarında gidip özel hastanelerden hizmet alıyorsa, diş sağlığı için de serbest diş hekimlerinden hizmet alabilmeli. Bu, sosyal devletin gereğidir. Hükümet, bir an önce gereğini yapmalıdır. Halk, bu konuda da sizden açılım bekliyor” diye konuştu.

Türk Diş Hekimleri Birliği ile ilgili yasada delege ve seçim sistemi konusunda değişiklik taslağı üzerinde çalışıldığını kaydeden Köse, ancak birliğin görüşünün alınmadığını ileri sürdü.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusundaki konuşmada, 25 şeker fabrikasının özelleştirilmesinin yeniden gündeme geldiğini ifade ederek, bu fabrikalarda 18 bin personel bulunduğunu anlattı. Fabrikaların 50 bin dönümlük araziye sahip olduğuna dikkati çeken Işık, “AKP'nin bugüne kadar yaptığı özelleştirmeler ortadayken, yeni özelleştirmelerde de kayırmacılık yapılacağı kuşkularına neden oluyor” dedi.

Şeker fabrikaların özelleştirilmesinin çeşitli sakıncalara yol açacağını savunan Işık, fabrikaların yok pahasına satılacağını, Türkiye'nin şekerde dışa bağımlı olacağını, pancar ekiminin biteceğini, yapay tatlandırıcı firmaların pazara hakim olacağını ifade etti.

CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur ise “20 Kasım Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin BM İnsan Hakları Sözleşmesi'ni 1995 yılından beri uyguladığını hatırlatarak, çocuk hakları içinde eğitimin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Okullarda şiddet ve istismarın sadece basına yansıyan haberler olmadığını, bunun yanı sıra dayak, kabadayılık, alay etme, etnik ve cinsel istismar gibi olayların da yaşandığını belirten Erbatur, bunun önüne geçilmesi için okullarda bu konuda bildirim ve kayıt tutulması, ayrıca bunu gerçekleştiren görevliler hakkında yaptırım uygulanması gerektiğini söyledi. Erbatur, okullarda şiddetin önüne geçilmesi için TCK başta olmak üzere çeşitli yasalarda değişiklik yapılmasını önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!