CHP'li Koç: Erdoğan ve kadrosu gerginlikten siyasi çıkar umuyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Koç: Erdoğan ve kadrosu gerginlikten siyasi çıkar umuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2006 14:25

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın kadrosunun, “ibret alınacak bir siyasi takiye içine girdiğini, iktidarın, tehlikeli bir gerginliğin tırmandırılmasında siyasi çıkar umduğunu” savundu.

Haberin Devamı

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan ve yardımcılarının, laik demokratik sosyal hukuk devletine nasıl sahip çıktıklarını hatırlatmakta yarar olduğunu ifade etti. Haluk Koç, şöyle devam etti:

“Gulbettin Hikmetyar'ın önünde diz çökeceksin, yasadışı eğitimin yolunu açacaksın, Cumhuriyetin tanımının içinin boşaldığını söyleyen kişiyi Başbakanlık Müsteşarı yapacaksın, sicilleriyle, eylemleriyle her alanda Cumhuriyet karşıtı olan yandaşlarını bürokrasiye taşıyacaksın, devleti ahtapot gibi kuşatacaksın, anayasal kurumları karşına alıp yürütmenin gücüyle onlarla kavga edeceksin, içeride aslan kesilip, dışarıda kuzuya dönüşeceksin; yani dışarıda verici, içeride gerici olacaksın, kendini, Anayasanın ve TBMM'nin üzerinde bir güç olarak göreceksin, devletin ANA uçağını Başbakanlık Konutu haline getireceksin, devletin televizyonunda şeriatı savunan programlara göz yumacaksın, laikliği sen ve yol arkadaşların işinize göre yorumlayacaksınız ve Cumhuriyete sahip çıktığınızı söyleyeceksiniz. Hadi canım sen de... “

“TEHLİKELİ BİR GERGİNLİĞİN TIRMANDIRILMASI”

Koç, açıklamasında, “Demokrasi, birilerinin dediği gibi amaç mı, yoksa kafalarının arkasındaki sisteme ulaşmak için bir araç mı, demokrasi tren raylarının üzerine yatma özgürlüğü mü? Bu kadronun toplum nesine inansın, nesine güvensin? TBMM Başkanından, Başbakan ve bakanlarına kadar, yaşadıklarımızda ve bugün gelinen noktada söylediklerini alt alta koyun, yaptıklarının, kışkırtıcı değerlendirmelerinin toplumda yarattığı gerginliğin farkındalar mı?” sorularını yöneltti.

Haberin Devamı

İktidarın, Türkiye'nin temel sorunlarında, çözümden aciz olduğunu, tehlikeli bir gerginliğin tırmandırılmasında siyasi çıkar ve gelecek umduğunu savunan Koç, en büyük riskin ise AK Parti'nin, bu yapısıyla Türkiye'yi yönetebildiğine inanması olduğunu kaydetti. Koç, “Takiye üzerinde demokrasi, Anayasa, cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye ve Cumhuriyetin değerleri üzerinden politika yürütme, laiklik tartışmaları... Bir kez daha Türk toplumunun bu takiye uzmanlarının maskesini düşürme görevi vardır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!