CHP'li Karakaş: İktidarın gittiğini gördü, hırçınlaştı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Karakaş: İktidarın gittiğini gördü, hırçınlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 10:46

CHP Parti Meclisi üyeleri Ercan Karakaş, Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Muğla’nın Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçe teşkilatı yöneticileriyle biraraya geldi. Ercan Karakaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarın yavaş yavaş elinden gittiğini görmeye başladığını ileri sürerek, "Bu yüzden çok hırçınlaştı. Bu nedenle, Öğrencilerle, çiftçilerle, işçilerle, sendikacılarla kavgalı. Taraftarlar ve hatta heykellerle de kavgalı" dedi.

CHP PM üyeleri Ercan Karakaş, Ali Arslan ve Tekin Bingöl, 12 Haziran’da yapılması planlanan genel seçimlere hazırlık çerçevesinde ilçe teşkilatlarıyla buluşma toplantılarını sürdürüyor. Bu kapsamda Muğla’ya gelen üç PM üyesi, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman İlçe teşkilatları yönetimleri, İl Genel Meclisi’nin partili üyeleri, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ile biraraya geldi. PM üyeleri ardından da Ortaca Ziraat Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaret etti.

PM Üyesi Ercan Karakaş, toplantıda yaptığı konuşmada, bu ziyaretleri ilçelerdeki durumu yerinde görmek amacıyla yaptıklarını söyledi. 2011 seçimlerinin çok önemli olduğunu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar hedefi koyduğunu hatırlatan Karakaş, bu hedefe ilerlerken halkın her kesimine ulaşıp, CHP’nin alternatif olduğunu göstermek üzere etkili bir seçim kampanyası yapacaklarını anlattı. CHP’ye olan önyargıların kırılması gerektiğini ifade eden Karakaş, "CHP için, ’eleştirip, alternatif söylemez’ yönünde bir algı vardı. Ancak, bu yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Aynı şekilde başka bir önyargı daha var: ’CHP demokrasiyi, özgürlükleri ve onun gereği olan anayasa değişikliklerini engelliyor.’ Bu çok gülünç bir iddia. Cumhuriyeti kuran, çok partili rejimi başlatan parti nasıl olur da demokrasiyi engeller" diye konuştu.

’HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidarın yavaş yavaş elinden gittiğini görmeye başladığını ileri süren Ercan Karakaş, "Bu yüzden çok hırçınlaştı. Bu nedenle, öğrencilerle, çitçilerle, işçilerle, sendikacılarla kavgalı. Taraftarlar ve hatta heykellerle de kavgalı. Başbakan artık canlı, cansız ne varsa her şeyle kavga ediyor. Bu biraz da panik havasıdır. Ama paniğin sonuca bir faydası yok. Altını çizerek söylüyorum CHP bu seçimlerde tek başına iktidar hedefi koymuştur ve bu hedefte devam edecektir" dedi.

24 AYAR ALTIN DEĞERİNDE

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de, seçimde iktidar olabilmek için tüm partililere olağanüstü görevler düştüğünü belirtti. Genel seçimin 24 ayar altın değerinde olduğunun bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Bingöl, "Bu ülke 8 yıldır AKP gibi bir partinin elinde örselendi, yoruldu ve birçok şeyi kaybetti. Bir 4 yıl daha AKP iktidarını çekecek durumu kalmadı. Biz CHP olarak bu ülkede huzuru, güveni ve birlikte dayanışma içerisinde yaşamayı yeniden tesis etmek üzere iktidar olmak zorundayız" diye konuştu.

’KURTULUŞ SAVAŞI NİTELİĞİNDE’

CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan da, seçimler öncesinde gidilmedik bir nokta bırakmayacaklarını, kapı kapı dolaşacak kendilerini ve yapacaklarını anlatacaklarını belirtti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun "Hergün daha çok çalışarak bu seçimleri alacağız" sözüne değinen Arslan, "Önümüzdeki seçimler Kurtuluş Savaşı niteliğindedir. Birlik olarak karanlığa gitmekten kurtulmak için sandık başına giderek gücümüzü göstereceğiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!