CHP'li il yöneticisine pankart davasından beraat

Güncelleme Tarihi:

CHPli il yöneticisine pankart davasından beraat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 12:27

CHP Bursa İl Başkanlığı’nda dönemin Seçim İşleri Başkanı Ali Küçüksarı, 11 Haziran öncesi miting alanına asılan ’AKP’ye oy vermeyeceğim, çünkü hala bir beynim var, oyum CHP’ye’ yazılı pankart nedeniyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Geçen haziran ayında yapılan genel seçimler öncesi 29 Mayıs günü, CHP Bursa il Teşkilatı tarafından miting düzenlendi. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı mitingde asılan, "AKP’ye oy vermeyeceğim, çünkü hala bir beynim var, oyum CHP" yazılı pankart Kılıçdaroğlu’nun da dikkatini çekmişti. CHP Genel Başkanı bu pankarttan dolayı partililere teşekkür etmişti.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde avukatlık yapan Oğuzhan Yenal ise Ak Partiye oy veren bir kişi olarak hakarete uğradığını öne sürerek Erbaa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erbaa Cumhuriyet Savcılığı ise mitingin Bursa’da yapıldığını belirterek suç duyurusu hakkında görevsizlik kararı vererek evrakı Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

KILIÇDAROĞLU’NUN DOSYASI AYRILDI

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma sonunda, CHP Bursa İl Örgütü’nün dönemin miting tertip komitesi başkanı olan Ali Küçüksarı ile pankartta yazan yazıyı okuyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Bursa 9’uncu Sulh Ceza Mahkemesinde, ’Hakaret’ suçundan dava açıldı. Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı nedeniyle dosyasının ayrıldığı yargılamaya başlandı.

Mahkemede yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen Küçüksarı, "Mitingin tertip komitesi başkanı olduğum doğrudur. Ancak benim, 25-30 bin kişinin geldiği bir miting alanında, herkesi tek tek kontrol etmem mümkün değildir. Bu iş için partiden arkadaşlarımızın yanısıra, güvenlik güçleri de giriş noktalarında görevliydi. Benim, bu suçu doğrudan işlemem söz konusu değildir. Kimseye hakaret etmem ya da göz yummam söz konusu değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Oğuzhan Yenal’in sanıktan şikayetçi olduğu duruşma sonunda mahkeme hakimi, Ali Küçüksarı’nın, şikayetçiye doğrudan bir hakaret suçu işlemediği, suç unsurlarının oluşmadığını gerekçe göstererek beratine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!