CHP'li Gürsoy partisinden ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Gürsoy partisinden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2005 12:06

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, partisinden istifa etti. Gürsoy'un istifası ile CHP'nin sandalye sayısı 157'ye düştü, bağımsızların sayısı 8'e yükseldi.

Haberin Devamı

Gürsoy, istifası ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, sade üyelikten başlayarak yaklaşık otuz yıl siyaset yaptığı ve milletvekili seçildiği CHP'den çok üzülerek ayrıldığını belirtti.  

30 yıllık süre içinde verilen bütün görevleri sorumluluk ahlakı içinde eksiksiz yerine getirdiğini ve hiçbir zaman şahsi bir mesele için en küçük bir tartışma yaşamadığını, huzur bozucu veya haksız bir tutum takınmadığını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:
  
“Ancak lider ve etrafını kuşatan yönetim yapısının Cumhuriyet Halk Partisi'ni getirdiği, toplumumuzun değerlerinden ve ihtiyaçlarından tamamen kopuk siyaset anlayışı, beni ayrılma noktasına getirmiştir.
  
Bir bütün olarak Türkiye'nin ve siyaset yaptığım bölgenin sorunları, ihtiyaçları ve çözüm beklentilerine tamamen duyarsız olan bu politika anlayışına destek olmam benden beklenemezdi ve ben ülkeme ve seçmenime karşı sorumluluk ahlakımın gereğini yaptığım inancındayım.
  
Bu sorumluluk ahlak ve bilinci içinde ülkeme ve insanlarımıza siyaset yoluyla hizmete devam etmek irademi kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ederim.”

"CHP BENİM DEĞERİMİ ANLAMADI"
  
CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, “CHP benim değerimi anlamadı” dedi. Gürsoy, bugüne kadar parti için yaptığı hizmetlerin gözardı edildiğini ve bazı konularda kendisine sahip çıkılmadığını öne sürdü. İstifa etmesinin en önemli nedeninin yaptığı hizmetlerin gözardı edilmesi ve olaylı geçen Adıyaman İl Kongresi olduğunu ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu: “En büyük üzüntüm ise bugüne kadar CHP'ye yapmış olduğum hizmetlerimin hep göz ardı edilmesi oldu. Siyasi hayatımdaki en anlamlı yıllarımı CHP'ye harcamama rağmen, değerimi bilmediler. Bu partide uzun yıllar il başkanlığını, belediye başkanlığını ve parti içindeki değişik alanlarda görev alarak bir nefer gibi çalışmama rağmen gerektiğinde, en zor anlarda bile sahip çıkmaktan kaçındılar.

Haberin Devamı

Ömrümün en verimli yıllarını CHP için harcadım. Bizim gibi yıllarını tüketmiş insanların hizmetini göz ardı eden bir partinin kendi yurttaşlarına faydası olmayacağını bildiğim için böyle bir karar verdim. Şu an her partiden teklifler almaya başladım. Birkaç gün oturup dinleneceğim. Daha sonra ülkemin ve memleketim olan Adıyaman'ın geleceğini düşünerek en iyi kararı vermeye çalışacağım.”

  
MECLİS'TE SON DURUM

Haberin Devamı

Gürsoy'un istifası sonrasında TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle:
  
  AKP:  355
    CHP:       157
  ANAVATAN:   17
    DYP:         4
  SHP:         4
    HYP:         1
  Bağımsız:    8
    Boş:         4

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!